Daca voi fi ales, PNL va fi de acord cu căsătoriile homosexuale…

Daca voi fi ales, PNL va fi de acord cu căsătoriile homosexuale…

0 93

Intr-o ahitectura a vietii politice precum cea din Romania zielelor noastrevocea Opozitiei ar fi trebuit sa fie mai tare, mai stridenta si de doua ori mai zgomotoasa decat cea a Puterii.
Ce ati auzit in schimb, cu ce ati ramas din partea PNL in fiecare caz in parte? 
Au existat, desigur, replici si pozitii ale unor liberali pe fiecare tema in parte.
Au vorbit cand Raluca Turcan, cand Catalin Predoiu sau Alina Gorghiu despre… gratierea „penalilor”, despre salarizarea unica sau arhiva SIPA. Dar nimic aproape din ce au spus ei nu a strapuns atentia publica si nu a captat atentia generala, daramite sa farmece si sa cucereasca putin constiinta generala a societatii.
Disparitia si decaderea PNL nu credem ca e cauzata numai de lipsa unui lider autentic si charismatic; Orban Ludovic, maghiar 100% este un caraghios, mai penibil decat Klaus, dovedind ca liderii de azi sunt atat de „internationalisti” că ar alege-o, de-ar trai pana si pe stalinista Ana PauKer… sa fie si Soros multumit!!
Dupa pierderea alegerilor din 2016 în mod catastrofal de catre liberali  nu rafuiala permanenta intre cele doua tabere – fostele PDL si PNL mai conteazaci si de faptul ca partidul si-a pierdut aproape in totalitate ideologia, reperele doctrinale si orice referinta la valorile liberale clasice.
Cum au ajuns aici si ce ar trebui sa faca pentru a iesi din gaura neagra care pare sa absoarba intreg partidul in viitor?
Acest proces de constiinta nu e foarte departeba se va intampla atat de curand incat pare sa ia din nou partidul pe nepregatite

A ramas mai putin pana la Alegerile in urma caruia liberalii isi vor alege liderii europeni de la care se asteapta sa resusciteze Partidul National Liberal. Dar cu cine se intrec  in cursa pentru Bruxelles?
Indiferent cine va ajunge acolo, nu va face decat sa ingroape si mai rau partidul. Acasa Ludovic Orban, Cristian Busoi, Catarama, chiar si  doamna aceea guraliva din Sibiu, blonda cu studii la Moskova …trimisa acolo dupa Revolutie își disputa functia de presedinte...
Pe felia lor, latura basista a PNL a compromis definitiv traditia  celui mai vechi partid si, inca, cel mai important din ceea ce ar trebui sa insemne Opozitie.

Cine nu isi imagina ca PNL poate sa coboare si mai mult in peisajul politic, trebuie doar sa aleaga la intamplare un nume dintre cei trei candidati si sa faca un scurt experiment mental.
Cu  Catarama lucrurile sunt mai clare: „Daca voi fi ales, partidul va fi de acord cu casatoriile homosexuale. Sunt un mic Trump „…care propune ca toate spitalele si învatamantul superior sa fie private. Plus eliminarea ajutoarelor sociale”. In Romania? Mare dobitoc…
Dar pe cat amuza  Catarama, pe atat intristeaza certitudinea ca partidul va ajunge fie pe mana lui Cristian Busoi, fie sub conducerea lui Ludovic Orban. Iar Busoi candideaza la sefia PNL sub sloganul lui Iohannis, cu atacuri la inamicul PSD.

Cine va fi presedintele PNL? De ce nu fac liberalii opozitie? 
Intre figura stearsa si mereu recoafată a lui Busoi si imaginea de  veteran petrecaret a lui Orban, in afara de revopsitul Cancescu, fost senator și candva „vice” la PDL si doua, nu cred ca exista niciun alt criteriu care sa faca diferenta intre cei doi…
Doar fostul lider liberal, Crin Antonescu, poate sa distinga… clar intre cei doi si sa parieze ca atare„Busoi este prezentul. Ludovic Orban reprezinta o cantonare in trecut”.
PNL se pregateste, asadar, sa rateze ultima sansa de a-si reveni… din cauza liderului pe care se pregateste sa si-l aleaga, dar si pentru ca sub oricare, partidul nu da niciun semn ca ar putea sa redescopere valorile liberale de care, culmea, societatea are astazi nevoie mai mult decat oricand.
Ludovic Orban, în  prostia lui, recunoste: „PNL pierde lunar mii de membri, pentru ca oamenii nu sunt ascultati, nu se simt bine in partid„!!(Strănepotul lui  Brătianu) 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.