Dacă tot se încalcă Legea, de ce nu se scrie corect Koloșvar...

Dacă tot se încalcă Legea, de ce nu se scrie corect Koloșvar – Napoca, dle Boc-Năpârstoc?

0 495
Senatul a adoptat recent în şedinţa plenului de luni, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul Codului administrativ, care conține numeroase capitole legate de folosirea limbii materne a minorităților: Aici sunt   stabilite printre altele, că în localitățile unde o minoritate depășește 20 la sută din populația totală, se vor traduce obligatoriu numele străzilor, parcurilor, instituțiilor și a altor înscripții care vizează localnicii, inclusiv  bilingvizarea informațiilor și în acele localități, unde o minoritate nu atinge procentul de 20 la sută, cu condiția aprobării acesteia de consiliul local(!!).
Această posibilitate atinge direct și Clujul, unde aplicarea fostei HCL legat de bilingvizare ,de pe vremea lui Funar se poate pune în sfârșit în practică. Visul UDMR de dublare in ungureste a oricarui anunt public si orcarei denumiri publice!
Altfel spus, ungurii din Clul- Napoca n-ar sti ca au ajuns cu trenul acasa daca 
nu era scris si in numele orasului si in ungureste!
Întrebare: Daca tot e bal, de ce nu este scris acolo, ca la Lege numele localitatii, corect: Kolosvar – Napoca, domnule Hunnor?

Propunerea legislativă privind Codul administrativ va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor cu rol decizional în acest caz.
Dar daca Camera decizionala a Parlamentului respinge acea aberatie avand in vedere ca maghiarii sunt cu totul doar 15,7%? De ce esti sluga la unguri, dle Boc, piticanie tinuta primar doar cu votul ungurilor și sprijinul Statului Paralel?

Post Scriptum:
ClujulNAPOCA „este primul municipiu din România  care a făcut parte, în urmă cu aproape două milenii, din Imperiul Roman, adică dintr-o imensă structură statală care a reprezentat prima încercare de integrare europeană, asiatică şi nord-africană, de la Oceanul Atlantic până la Tigru şi Eufrat şi din ceţurile reci ale Britaniei până în nisipurile fierbinţi ale Africii. De aceea, amintirea acelui timp revolut este încă foarte actuală şi, tot de aceea, acel vechi nume latinesc trebuie rememorat mereu şi cunoscut de toate generaţiile succesive”.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.