Dacă Orban Viktor va emite iar slogane antiromânești, se va cere declararea...

Dacă Orban Viktor va emite iar slogane antiromânești, se va cere declararea acestuia, persona non grata!!

0 172

Anul acesta evenimentul „Tusznad” împlinește treizeci de ani de cand tema principală este… tot viitorul  Transilvaniei, unitatea națională maghiară.
Motto-ul de anul acesta al evenimentului  este: „Una este tabăra” 
La nivel politic, zice organizatoarea Sandoraș putea spune că nu este doar o tabără în Transilvania, ci unul în tot Bazinul Carpatic. 

Motto-ul din acest an al lui Tusványos coincide frumos cu anul unității naționale, anunțat pentru anul viitor de guvernul ungar(!?).
Acest motto nu este numai despre Tusványos, ci și despre unitatea națională (!?) , a explicat Krisztina Sándor.
Ea a adăugat că, în ultimii ani, Tusványos a devenit locul dialogului maghiar-maghiar; și anul acesta mulți invitați vor veni din Bazinul Carpatic, din partea guvernului maghiar și din țările vecine.

În legătură cu problemele care afectează (!?) Transilvania, temele principale din acest an vor fi aniversările istorice și viitorului Europei. 
La masa rotundă se vor discuta  prezentul și viitorul regiunii (!?) Europei Centrale. 
Printre invitați vor fi oaspeți slovaci, croați, sârbi și români.(Adica romanii sunt „oaspeti” la ei in țară ? 
Atunci Orban Viktor, in ce calitate vine, fara invitatia oficiala a Guvernului Roman?).

În ce privește tema legată de Transilvania, suntem anunțati ca vorbitorii invitați se vor referi la aspecte care nu au fost soluționate până în prezent:
– situația (!?)Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, 
– cazul? cimitirului din Valea Uzului (de cand a devenit un caz?),
– problema renaționalizării, subiectul bilingvismului (?) comercial. (Adica, la Tg.Mures sa fie pregatiti medici … 100%  in ungureste, numai pentru maghiari?).
Un loc central în discuții se vrea și inițiativa cetățenească a Consiliului Național Secuiesc. „ne vom folosi de Tusványos  a spus Krisztina Sándor. Un loc principal va ocupa și sesiunea publică legată de masa rotundă a autonomiei transilvănene”.

Conform tradițiilor, premierul Viktor Orbán va ține un discurs… incitant, (împreună cu fostul agent dublu Tőkés László.)
Moderator va fi Németh Zsolt, fondatorul Tusványos, care îl imită în tot ce face pe Horthy Miklos, inclusiv „…defilarea  pe un cal alb”…

Intrebarea este; cat vor mai intinde coarda „propagandistii si liderii politici de varf ai Fidesz si UDMR care vorbesc incitator și fără rușine in numele Transilvaniei, unde romanii sunt aproape 80% din locuitori!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.