Daca n-o putem schimba, macar s-o divortam

Daca n-o putem schimba, macar s-o divortam

0 109

Prefectul Adriana Dontu a trecut prin ceva incercari de cand a fost instalata in fruntea Prefecturii. Nu neaparat pentru ca judetul ar fi fost ravasit de evenimente care sa-i solicite competenta si interventiile. Adriana a resimtit aventura functiei de prefect abia in relatiile incordate cu maimarele judetului, Aristotel Cancescu, care se-ntampla sa fie si seful partidului pe care prefecta l-a parasit ca sa devina, chipurile, apolitica. Relatia cu Aristotel se dovedeste mai tumultuoasa decat o inundatie in judet sau emotia cu care a fost nevoita sa urmareasca mersul funambulesc a lui Botorog pe muchia cladirii Prefecturii, de cate ori protestatarul a vrut sa faca echilibristica pe ziduri.
Pentru ca liberalul Cancescu s-a intors impotriva-i din ziua cand consilierii locali au refuzat sa-i valideze mandatul lui Vasile Bran, pe care protectorul sau din fruntea judetului incerca sa-l vare in Consiliul Local pe usa din dos. Adriana a fost acuzata atunci de pasivitate si lipsa de reactie la necazul lui Bran, care vedea naruindu-i-se visul de consilier. Nici apropierile nepotrivite de edilul Scripcaru nu au scapat ochiului vigilent al lui Cancescu. Care a decis sa puna capat carierei de prefect a Adrianei Dontu si i-a cerut mazilirea la Inalta Poarta a Palatului Victoria, pe unde vine Tariceanu la serviciu.
Dintr-un motiv sau altul, firmanul de mazilire se lasa asteptat de la Bucuresti. Nu ca Tariceanu a fi scrupulos de felul lui, dar ca sa-i faca hatarul lui Aristotel, a mai scurtat de cap un prefect la Brasov. Pe Aurelian Danu care, la drept vorbind, nici n-a trebuit decapitat prea mult, el fiind din proiect cu doua-trei capete mai scund.
Ca sa-i scurteze macar drumul spre esafod, Aristotel a scornit ca Adriana ar fi santajabila, lasand sa pluteasca o boare de mister peste acest verdict, lansat intr-o conferinta de presa.
Indisciplinata, sfidatoare, tradatoare, santajabila. Argumente suficiente pentru ca Aristotel s-o rupa cu Adriana. Ruptura cea mare nu vine, insa, dinspre partea liberalilor, ci dinspre cea a amicilor de la PSD. Care au mers chiar mai departe cu destramarea relatiilor Adrianei si ii cer prefectei sa divorteze de-a dreptul. Ar fi, cred pesedistii, o modalitate potrivita de a iesi din starea de incompatibilitate in care se afla, in calitate de prefect si sot al liberalului Mihai Dontu, candidat pentru Parlament.
Pesedistul spargator de menaj care propune divortul se-ntampla, insa, sa candideze in acelasi colegiu uninominal ca si consortul Dontu. Asa ca preocuparea lui pentru mariajul prefectei are o explicatie electorala din cele mai stravezii si toate aparentele unei directive clare: daca n-o putem schimba, macar s-o divortam.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.