Dacă iubiți Diaspora, aduceți-o acasă, Domnule Johanis! Luați exemplul ungurilor!!

Dacă iubiți Diaspora, aduceți-o acasă, Domnule Johanis! Luați exemplul ungurilor!!

0 111

In recenta lor Campanie electorala, in urma careia partidul premierului Orban Viktor a pierdut alegerile locale, incepand cu cele din Budapesta (unde traiesc peste 20% din populatia Ungariei!) s-a facut un „caz” publicitar… justificat. Estevorba de organizarea de catre Guvernul Orban, in strainatate, a celei  de-a doua burse de rechemare a forţei de muncă în Ungaria în domeniul construcţiilor!
Ca jurnalist roman am apreciat aceasta initiativa guvernului ungar, care ar fi  de maxima utilitate si pentru Romania unde ni se pare salutara incurajarea repatrierii fortei de munca proprii! 
Stirea a fost data de preşedintele Uniunii Naţionale Maghiare a Întreprinzătorilor din Construcţii (ÉVOSZ)  pe canalul de ştiri al televiziunii publice ungare cu imagini de la Amsterdam unde trăiesc aproximativ 35 de mii de maghiari, din care în jur de 3.000 lucrează în construcţii.
Majoritatea acestora au sosit în Olanda în perioada 2008-2013, când 
industria construcţiilor din Ungaria se afla în  recesiune.             
Ca sa fie atrasi acasa, în cadrul bursei din Olanda şase companii din Ungaria au prezentat propuneri concrete pentru aceşti muncitori-specialişti ce s-ar întoarce în ţară, ce pot fi printre cei mai buni muncitorii calificaţi sau chiar şi tehnicienii de nivel mediu, în timp ce inginerii ar beneficia de oportunităţi excelente. Prima bursă de acest gen a fost organizată la München.

Am dat aceasta stire la gandul ca si unitati economice sau ministere din Romania pot organiza, mai ales in Spania și în Italia astfel de burse a locurilor de munca, actiuni dedicate muncitorilor romani, daca actualul guvern se tot lauda cu...parlamentarii pentru Diaspora! 
Decat forța de munca necalificata, acceptata de prin tari „nestiute”, aduceti, Domnule presedinte Johanis pe muncitorii romani pe santierele de acasa, în locul marocanilor, vietnamezilor, indienilor, etc!! (DDR)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.