Dacă Dumnezeu nu este cumva român, putem presupune că „ceva” poate...

Dacă Dumnezeu nu este cumva român, putem presupune că „ceva” poate urma cu România!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, „invitat” de primarul liberal al Timisoarei la o „sarbatoare politica locala”, a declarat sâmbătă seara, la spectacolul ‘Libertate 89’, organizat acolo de Consiliul Naţional (!!) al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) au furat startul si au „sarbatorit” … impreuna împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.  

Ce a spus acest premier revizionist autodeclarat admirator al fascistului Horthy: „in urmă cu trei decenii foarte mulţi nu credeau că este posibilă răsturnarea comunismului, iar cei 45 de ani de comunism au lăsat multe repercursiuni în ţările Europei Centrale (De cand, dle Orban Viktor, Romania este integrata politic in „ceva” geograficdenumit „Europa Centrala”!?).
Acel sistem a fost un bici uns cu miere, bazat pe minciună şi creat în păcat (…) Am bătut fiecare  câte un cui în coşciugul comunismului, am ştiut că dictatura se va nărui. (…) Nu există schimbare politică care să schimbe într-o zi un câmp de mătrăgună într-o livadă înflorită.
La Timisoara, Noi aprindem lumina încă o dată, în oraşul care a dat pentru prima dată lumina Europei. La mulţi ani, Timişoara!”, a afirmat Viktor Orban, în alocuţiunea sa. 

Nu tot ce s-a „facut” intre granitele Imperiul Austriac poate fi legitimat „maghiar”… Este o mare magarie ce faci Tu, ca șef de Guvern, mintind cu nerusinare și în deplasare! Atunci Ungaria facea parte din Imperiu, ca si Principatul Transilvaniei .
De unde orgoliul prostesc și mincinos ca „Noi aprindem Lumina” pentru prima data in EuropaCare NOI, megalomane ? Ce au ungurii de la Budapesta cu Timișoara in Epoca imperiala respectiva?

Citeste macar acum, pe scurt Povestea luminii electrice de la Timisoara:
Viktor Bacsi: Iluminatul public datează în oraşul de pe Bega din 1760, când  a fost realizat cu lămpi cu ulei, de-a lungul principalelor străzi din Cetate, iluminate cu 274 lămpi mari şi 70 lămpi mici, întreţinute de întreprinzători particulari. 
Johann N. Preyer, primar al Timişoarei  scria: „Iluminarea excepţională, care în curând va funcţiona cu gaz, este recunoscută ca neîntrecută.
Societatea Austriacă de Gaz Aerian construieşte fabrica de gaz aerian şi la 1 septembrie 1857 se introduce noul tip de iluminat. Reţeaua avea 200 de lămpi şi acoperea străzile din Cetate. Din 1860 se extinde şi pe străzile principale, iar în anii următori şi în clădiri publice şi particulare. 
Adevarat, Timişoara a fost primul oraş din Imperiul Austriac care a avut fabrică de gaz aerian (cumpărata de primărie). Sistemul a continuat să funcţioneze pentru iluminatul străzilor periferice și în… comunism, până spre mijlocul secolului al XX-lea.
Dacă Timişoara a fost primul oraş european în care, a funcţionat o reţea de iluminat public electric, experienţe şi instalaţii de acest gen s-au făcut pe teritoriul romanesc înainte de această dată. Ziarele din Iaşi anunţau că în ziua de 11 în iulie 1868, în grădina casei  Sturza și în Copou, s-a aprins „Soarele electricu“În Bucureşti, prima instalaţie de iluminat electric s-a realizat în 1882, pentru Palatul Regal. Palatul Cotroceni, apoi Teatrul Naţional,  şi Grădina Cişmigiu.  
Orban, premierul de la Budapesta (nu cel de la Bucuresti!) a punctat faptul că ungurii sunt pregătiţi ca, împreună cu românii(!), să construiască o nouă Europă Centrală care să fie una dintre cele mai competitive zone din lume”. Care zone”? Cum iti prermiti sa faci „trimitere” pe față în Romania, la Regatul fără rege a lui Horthy?
„În calitate de premier al Ungariei spun că văd şanse nemaipomenite ca în viitor românii şi maghiarii să aibă ţeluri comune”.(!!) Pai tu și Tokes ați declarat direct ca vreti „autonomia Transilvaniei”. De unde scoti acum asemenea tiribombe, mă sovinule? Iar ești în campanie electorală cu turnatorul Tokes alături?
„Noi, maghiarii, credem că acest ţel poate fi mai uşor de înfăptuit împreună. Suntem gata ca împreună cu românii (?) să construim o nouă Europă Centrală, care să fie una dintre cele mai competitive din lume … Oraşele să fie legate prin cale ferată rapidă, cu locuri de muncă”, a afirmat fara sa clipeasca  grandomanul Viktor Orban. 
Minti cu nerusinare ! Nu iti este rusine s-o faci chiar la Timisoara, când știe toată Lumea că te-ai opus personal la cererea de-atunci a Romaniei sa faca parte din tarile Tratatului de la Visegrad?! 
Premierul Ungariei a mai subliniat simbata cu arogantza cunoscută că deşi există sceptici în această privinţă, „dacă facem front comun, va fi posibil”. Va fi posibil, ce? Să „spargeti” România?
La spectacolul de gală au fost prezenţi şi preşedintele UDMR Kelemen Hunor, primarul Nicolae Robu, turnatorul Tokes Laszlo şi alte personalităţi politice.

Pentru a va completa cu informații corecte imaginea vă invităm să citiți o analiză extraordinară publicată de cotianul infobrașov.net, a unui mare specialist, analistul Petrișor Gabriel Peiu: De 101 ani, românii sunt otraviți zi de zi cu o mare minciună istorică!

NOTA
Din păcate, vulnerabilitatea României actuale la… „dezmembrarea” visată de Viktor bacsi este reala. Pierderea de către România a controlului asupra  resurselor, a activelor și pârghiilor sale strategice o scoate din joc in plan economic. Si ungurul Orban Viktor fortzeaza orice oportunitate! Restul – asa zise parteneriate, tratate – constituie povești!  În limbajul politic… colocvial  la Budapesta se vorbește cu obraznicie despre „cele două Românii”, una de la vest de Carpați și ailalta de la est. Curios , nici investițiile germane nu trec Carpații. Nici proiectele de autostrăzi…  câte  se desfășoară prin Ardeal și îl leagă de Budapesta pana la Viena, și nu spre București.

Provinciile istorice românești, (de la Carol I și până dupa Ceaușescu), „desenate” pe harti  tot mai „neconforme” prin presa maghiara – nu mai sunt …legate între ele. Voi stiti  bine ca Americanii, tot mai clar se arată interesați doar de axa Craiova-Deveselu-Mihail Kogălniceanu-Canalul Dunare – Marea Neagră și oricum… investițiile americane nu par să fi auzit de Ardeal, așa cum cele germane nu au trecut spre Moldova și Muntenia. Rușii pot sta liniștiți. Fara ajutorul U.E. Republlica Moldova nu poate „evada” spre vest, cata vreme d.na Merkel a declarat clar: „Niet!’

Apoi ostentativa  decuplare a  României de Bulgaria în ce privește M.C.V.-ul – care urmează a fi abandonat în cazul Bulgariei – nu cumva este anunțul discret asupra posibilei perspective de dezmembrare a României?  
Cele două țări balcance au fost,  artificial, menținute ani și ani într-o aceeași barcă plina de gaurile Democratiei. 
„Decuplarea” nu arată că li se hărăzește o soartă diferită? ” Nimeni nu are în vedere… dezmembrarea Bulgariei „, spunea in gluma la o intalnire electorala premierul Orban Viktor! Mulți dintre „cei mari” fac insa  „apropo”-uri  pe față în cazul României si pe teritoriul Romaniei…
Gandiți-vă la frecvența cu care premierul Ungariei face „vizite de lucru” aproape lunare in Transilvania, si probabil ca SRI ii asigura si protectie de specialitate. Desi in calitatea sa  de  Putere executiva, evident ca Guvernul Roman ar cam trebui sa puna piciorul in prag și  sa-si dea acordul… pentru desfasurarea itinerariilor instigatoare ale premierului Ungariei! 
Asa cum a impus acest lucru Guvernul Slovaciei, care nu a acceptat pe propriul teritoriu dubla cetatenie, mai ales pentru cetatenii numiti sau alesi in functii ale statului! Iar noi romanii ce sa mai vorbim azi ca, dupa ce am ales un presedinte de etnie germana, acesta a numit 
surprinzator, drept premier tot un Orban. Ca umilința românească să fie strong !
Așa că, dacă Dumnezeu n-a fost cumva român, putem presupune că „ceva” poate urma cu Romania! 

 Prof. Deak Andrei,
 D.D. Rujan, (ziarist profesionist)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.