Daca Bugetul nu pica joi …picam noi!

Daca Bugetul nu pica joi
…picam noi!

0 49

Proiectele de lege privind bugetul de stat si asigurarile sociale de stat pe anul 2012 vor fi votate joi, in plenul reunit al Parlamentului, potrivit calendarului aprobat ieri de Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului.
Dezbaterile au fost programate in fiecare zi pana la ora 21.00. Votul final asupra celor doua proiecte va avea loc in ziua amintita, la ora 20.00.
In fiecare zi de dezbatere lucrarile s-au terminat mai devreme din lipsa de cvorum. Dezbaterile au avut pe langa mult plictis, multa gargara si dispute dintre cele mai colorate si mai bascalioase.
Record al primelor zile de dezbatere – niciun amendament al opozitiei nu a fost retinut si votat.
Reamintim ca opozitia a depus peste 8.000 de amendamente.
Practic pana astazi Bugetul a trecut prin Parlament fara nici-o modificare, asa cum a fost propus si depus de Guvernul Boc.
Editia 2012 a Bugetului este una dintre cele mai triste si mai impovaratoare din cate s-au facut in acest secol. La cele mai multe capitole bugetare se taie si nu se respecta legea asupra procentelor din PIB ce trebuiesc acordate. Sunt si exceptii: Serviciile de informatiii, SPP, STS si Fondul de rezerva la dispozitia premierului, unde se dau cu mult mai multi bani decat in anii precedenti. La toate aceste capitole se bat recorduri de alocari bugetare. La Min. Muncii si Protectiei sociale, Sulfina Barbu are alocat pentru achizitii (mobilier, birotica, calculatoare, etc) cu peste 700% mai mult decat anul trecut. Pe acelasi nivel se aseaza si …alocarile pentru Cotroceniul presedintelui Traian Basescu. In premiera romaneasca, Ministerul de Externe al dlui Baconschi are un fond de cateva sute de mii de euro pe care-l poate aloca cui vrea “cu ordin de ministru”. Evident suprematia o detine d-na Udrea, cu alocari de multe miliarde de euro (PNDI) pentru …drumuri, bazine de inot, terenuiri de fotbal in panta si parcuri in padure. Asa ca exista bani exagerat de multi pentru clientela PDLista deci pentru spaga electorala din 2012.
Si daca Bugetul, programat la vot, nu pica joi (azi n.r.), sigur vom pica noi!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.