Daca a fost lovitură de stat si nu Revolutie, atunci indemnizatiile revolutionarilor...

Daca a fost lovitură de stat si nu Revolutie, atunci indemnizatiile revolutionarilor se mai justifică? 

2 642

„În urma cercetărilor și probatoriului administrat s-a constatat că întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului,Ministerul de Interne, precum și Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. 

Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stănculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, înaintat în grad militar și numit ministru al apărării) și Gelu Voican Voiculescu a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit și legitimarea politică în fața poporului român„, se precizează în comunicatul oficial al PÎCCJ.

Exprimarea din comunicatul PÎCCJ este sinonimă cu definiţia unei lovituri de stat militare, ceea ce ar arunca o nouă lumină asupra rolului şi meritelor oamenilor simpli ca schimbarea puterii politice din decembrie 1989.
Ceea ce aduce în discuţie indemnizaţiile oferite timp de 30 de ani luptătorilor din Revoluţia din decembrie 1989.
Daca a fost lovitura de stat si nu Revolutie, atunci inseamna  ca indemnizatiile revolutionarilor se mai justifica?”, scrie Turcescu pe Facebook.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată de procurorii militari pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii în dosarul „Revoluţiei din decembrie 1989”.
De asemenea, au fost trimişi în judecată şi Gelu Voican Voiculescu, fost vice-prim ministru, şi gen. (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare.
Exprimarea din comunicatul PÎCCJ este sinonimă cu definiţia unei lovituri de stat militare, ceea ce ar arunca o nouă lumină asupra rolului şi meritelor oamenilor simpli ca schimbarea puterii politice din decembrie 1989.

În acest context, deputatul PMP Robert Turcescu aduce în discuţie indemnizaţiile oferite timp de 30 de ani luptătorilor din Revoluţia din decembrie 1989. „Daca a fost lovitura de stat si nu Revolutie, ce se intimpla cu indemnizatiile revolutionarilor?”, scrie Turcescu pe Facebook. (Vocea Revolutiei)

COMENTARII

  1. Valeriu NICOLAE, candidat pe lista Alianței 2020 USR-PLUS,
    a demisionat marți din formațiunea condusă de Dacian Cioloș. El precizează că a simțit că riscă să piardă niște prieteni tare dragi și că devine din ce în ce mai încrâncenat:
    ”Nu a mers. Am încercat, am pus și suflet dar am înfrânt. Îmi pare tare rău că nu a funcționat. Am simțit că risc să pierd niște prieteni tare dragi și că devin din ce în ce mai încrâncenat. Nu am mai râs cam de multișor și nu prea îmi place de mine așa. Presiunea așteptărilor multora, unii dintre ei oameni pe care îi respect a fost nu rar, înfricoșătoare. Nu se schimbă nimic, doar că nu mai fac parte dintr-un partid. Dacian rămâne cel mai fain om cu care am lucrat vreodată. Gafa aia cu securiștii e a mea.”, a scris pe Facebook Valeriu Nicolae.

  2. Procurorul general Augustin Lazar in ridicol total. Cum adica, după aproape 30 de ani, în dosarul Revoluției au mai rămas doar trei inculpați – Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus? Ce ordine execută acest individ? Dincolo de acoperirea scandalului in care este implicat direct Lazar, se pare ca suntem in fata unui nou demers electoral cu foloase pentru pres. Iohannes. Mare pacat ca o ancheta cu un volum de munca imens sa fie trimisa in ridicolul electoral al momentului. Se pare ca activitatea desfasurata, audierile si materialele (probele) colectate asează Comisiai parlamentara, condusa de Sergiu Nicolaescu, mai aproape de adevar. Oare procurorii au tinut cont de acest document?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.