DA! Prețurile la carburanți au scăzut cu cca 30 de bani pe...

DA! Prețurile la carburanți au scăzut cu cca 30 de bani pe litru

0 136

Prețurile la carburanți au scăzut cu 30-32 de bani pe litru și nu cu 45 de bani așa cum prevede Legea și se anticipa de către guvernanți!!!
În funcție de caăacitatea rezervorului un plin mediu mai ieftin cu aproape 20 de lei.

Practic, nu se aplică Legea Votată în Parlament și Promulgată luni, 30 decembrie 2019 prin care se stabilește o acciză de 1.656 lei la o mie de litri de benzină respectiv 1.518 lei pentru motorină ci nivelurile ajustate de Ministerul Finanțelor și anume 1.773 lei pentru o mie de litri de benzină respectiv 1625 de lei pentru o mie de litri de motorină.

Noile niveluri ale accizelor stabilite de Guvern sunt mai mari și pentru că, prin legea votată în Parlament acciza ar fi ajuns sub nivelul minim obligatoriu în Uniunea Europeană în plus era necesară și ajustarea cu inflația, conform Codului Fiscal.

alex-lancuzov

Astfel, prin eliminarea supraacizei la carburanți plătim cu aproape 20 de lei mai puțin pentru un plin mediu. Supracciza la carburanți a fost introdusă în 2014 cu promisiunea că banii strânși din această taxă vor fi utilizați pentru construirea de autostrăzi ceea ce nu s-a întâmplat.

Prima eliminare a taxei suplimentare a fost la 1 ianuarie 2017 dar de scurtă durată pentru că a fost reintrodusă în două etape în toamna aceluiași an.
Accizele la carburanţi au fost mărite cu aproximativ 7%, fapt care reduce substanţial efectele eliminării supraacizei promulgate de preşedinte cu doar o zi înainte.

Ministerul Finanţelor a postat aseară, pe pagina sa de internet, nivelul accizelor aplicabile în acest an, cu valorile actualizate cu rata inflaţiei, precizând că aşa prevede art. 342 din Codul Fiscal.
În fapt, articolul invocat prevede că această actualizare cu rata inflaţiei trebuie publicată până cel mai târziu pe data de 20 octombrie a fiecarui an, aşadar acum ar fi trebuit să rămână în vigoare accizele promulgate de şeful statului.
Pe lângă băuturi alcoolice şi tutun, lista de pe site-ul Ministerului de Finanţe conţine şi accizele pentru benzină şi motorină, care sunt cu 117, respectiv 107 lei la mia de litri mai mari decât în actul normativ publicat în Monitorul Oficial din 30 decembrie.

Sursa: RRA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.