Da! L-a lovit Basescu!

Da!
L-a lovit Basescu!

0 62

Investigatiile jurnalistilor de la Observatorul prahovean din Ploiesti au dus la gasirea copilului despre care se presupune ca ar fi fost agresat acum cinci ani de Traian Basescu la un miting electoral.
Acum, baiatul are 15 ani si locuieºte in strainatate, mai precis in Italia, cu parintii, si se numeste Bogdan Constantin Istratoiu:
„…Va confirm ca eu sunt cel din imagini. Aveam 10 ani. Initial domnul presedinte ma luase pe scena si am vrut sa spun ceva legat de Iliescu si Nastase. Probabil, de emotii, am spus ca Iliescu si Basescu nu sunt buni sau ceva de genul acesta. Apoi domnul presedinte m-a dat jos de pe scena. S-a enervat ca spusesem o prostie si cand m-am dus langa dansul vroiam sa-mi cer scuze, dar…. m-a impins. Chiar am ras, nu a fost ceva care m-a marcat”, a declarat adolescentul.
O declaratie modesta, de prea mult bun simt pentru un asemenea gest, intr-un asemenea moment greu, foarte greu pentru Basescu.
Si da, l-a lovit…Priviti in clip cum, inainte de lovitura, Basescu, din greseala, prinde degetele copilului!!!
Se vede clar ca atunci cand Basescu se uita spre stanga pentru ca sa dea foile pe care le avea in mana, a intins mana dreapta in jos, iar copilul, bucuros, a intins si el mana, iar Basescu l-a prins de degete, dar cand si-a dat seama ca e mana copilului, i-a tras lovitura peste fata.
Ar trebui sa va uitati ca, in momentul in care Basescu se intinde sa-l loveasca pe baiat, i se formeaza cute pe bluza, ce indica faptul ca s-a realizat o incordare prin miscarea lui sprea dreapta, apoi, cand revine in pozitia anterioara aplicarii loviturii, bluza isi revine.
Femeia care i-a dat memoriul lui Basescu, chiar daca era foarte concentrata la discutia cu Basescu, ea neobservand nici cand acesta i-a intins mana, tot si-a intors capul spre copil dupa ce acestuia i-a fost aplicata lovitura, deci a fost un gest ce i-a putut atrage atentia mai mult decat gestul lui Basescu de a intinde mana spre ea, pentru a i-o strange.
In momentul in care femeia si-a indreptat privirea catre copil, dupa lovitura, si barbatul de langa scena si-a indreptat privirea spre copil. Apoi: copilul nu rade!!! Este o grimasa, intre ras si plans, este socul. Nu se astepta la asa ceva, e speriat, dezorientat.
Un psiholog cu siguranta ar vedea mai multe in nici un caz rasul…Si apoi poate vom afla adevarul din alte imagini, puse la dispozitie de presedinte… Unde sunt???
Unde sunt celelalte imagini?
Chiar toate astea sa fie trucaje???? E prea mult pro si prea mult contra…Asta pentru ca Traian Basescu este rezultatul unei astfel de educatii; pentru ca si el crede sincer ca opozitia trebuie pusa la punct printr-o injuratura si un pumn, in apararea …normalitatii; pentru pentru el educatia inseamna sfidarea Constitutiei, invocarea poporului. In fond, ia uitati-va cat succes a avut chiar el, presedintele cu „normalitatile” sale de tot felul pe care nu le mai repetam. Declaratia de presa de la 12 noaptea nu a clarificat explicatia data „fierbinte” la aceasta intrebare, aseara pe Realitatea. Explicatia cu „poate m-a injurat” sau „poate a facut ceva…” nu justifica acest gest. La sugestiile ziaristilor si chiar ale adversarilor in sfarsit dupa cateva ore declara: „…n-am lovit in viata mea un copil, eu iubesc copiii…!” Argument sau contradictie?
Si-apoi trebuie sa recunoastem ca Basescu e pe zi ce trece tot mai rau, mai paranoic, mai nesigur, mai recalcitrant. Poate ca obsesia politica a d-lui Basescu nu mai e victoria impotriva mogulilor ci disperarea ca nu-si mai poate proteja oamenii, interesele, libertatea. Nu stiu daca ceilalti sunt buni, dar categoric nu au nimic comun cu aceste penibile lacune de lipsa de educatie …
Si aceasta educatie nu se da numai acasa si nu se da numai cu bani. Tocmai acesti baieti cu bani, sunt convingatori cu pumnul sau santajul, deoarece argumentele morale le lipsesc.

Matusa baiatului molestat de Traian Basescu declara: ”Imediat dupa miting, copilul mi-a spus ce s-a intamplat. Nu am depus plangere pentru ca nu am crezut ca este adevarat. Copilul s-a urcat pe scena, dar a fost dat jos de Traian Basescu dupa ce a spus ca vrea ca presedinte sa iasa Nastase. Cand copilul a dorit sa isi ceara scuze a fost lovit de presedinte. Din cate imi amintesc, pe scena erau Patriciu, Anastase si Tariceanu“.
Femeia spera ca macar acum Traian Basescu sa-si ceara scuze.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.