DA! Este necesară una sau mai multe comisii de anchetă legate de...

DA! Este necesară una sau mai multe comisii de anchetă legate de deficitul bugetar aferent anului 2019!

0 132

Eugen Teodorovici vrea înființarea unei comisii de anchetă în care să fie audiați Ludovic Orban, Viorica Dăncilă, dar şi el însuşi, alături de Florin Cîțu, pentru explicaţii legate de deficitul pe 2019.

Este nevoie de o anchetă fără mize politice privind creşterea nejustificată a cheltuielilor și inacțiunea totală în privința încasării veniturilor la bugetul de stat din ultimele două luni ale anului 2019.”, spune Teodorovici.
Suntem în acord cu Teodorvici, cine îl oprește să facă această comisie? Partidul, serviciile, SITEMUL? Poate că Sosoș? Să ne spună. Deficitul imens promovat de ministrul Câțu si de liberali NU va rămâne nesacționat de CE.

El spune că, deşi nu a vrut să ia parte la audierile miniștrilor guvernului Orban II, – despre care spune că sunt „o mascaradă”, „o risipă de timp şi de resurse”, – a decis totuşi să meargă.

„Este nevoie de o anchetă fără mize politice privind creşterea nejustificată a cheltuielilor și inacțiunea totală în privința încasării veniturilor la bugetul de stat din ultimele două luni ale anului 2019.
Tocmai de aceea voi propune cooptarea unor experți independenți în această comisie de anchetă, specialiști care vor contribui la efectuarea unei analize obiective pentru a stabili dacă a fost o acțiune premeditată a guvernului Orban 1 în ceea ce privește depășirea deficitului cu mult față de nivelul prognozat pentru anul 2019. O comisie parlamentară în fața căreia să se prezinte atât Viorica Dăncilă şi Ludovic Orban, cât şi Eugen Teodorovici şi Florin Cîțu pentru a explica atât programarea, cât şi execuția bugetară aferentă anului 2019!
Pentru că cetățenii români și instituțiile avizate ale statului chiar trebuie să știe care este adevărul despre neîncasarea deliberată a veniturilor, efectuarea nejustificată a unor cheltuieli mult prea mari, “umflarea” premeditată a deficitului bugetar în primele două luni ale guvernului Orban 1 și manipularea fiscal-bugetară (model 2008) cu repercusiuni greu de cuantificat pentru economia României”
, a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Ludovic Orban îl trimite pe Teodorovici la un doctor!
„Eu cred că Eugen Teodorovici trebuie să se ducă să se trateze. El este principalul vinovat”, a spus luni premierul desemnat, citat de Mediafax.
Orban e de părere că ancheta ar trebui să îi vizeze pe Eugen Teodorovici şi Viorica Dăncilă.
Disigur nimeni nu-l oprește pe Ludovic Orban să pună DNA-ul pe fostul ministru de la Finanțe, faptul că nu o face poate arăta ori că suntem în fața unui blat (PSD-PNL), ori că cineva minte. Chiar și fără o comisie de anchetă se vede de la distanță opțiunea pentru împrumuturi ale marelui finanțist Florin Câțu.
Vom pleda pentru țnființarea uneor comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, legate de deficitul bugetar aferent anului 2019

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.