Da, d-na ministru Elena Udrea, aveti portofoliu mare!

Da, d-na ministru Elena Udrea, aveti portofoliu mare!

0 46

Sunday Times, Corriere della Sera si EU Observer au tinut sa-i faca un cadou Elenei Udrea in preajma zilei de nastere…cand fruntasii partidului, impreuna cu presedintele Traian Basescu, alaturi de sotie si de fiica lor cea mica, au sarbatorit (sambata seara) ziua de nastere a Elenei Udrea la Cabana Schiorilor din Sinaia.
Invitatul de marca al petrecerii democrat-liberale de la Sinaia a fost Traian Basescu. Seful statului a fost insotit de Maria Basescu si de fiica cea mica, Elena. Presedintele a dansat si s-a fotografiat cu cei prezenti la petrecere.
Printre invitatii Elenei Udrea s-au aflat premierul Emil Boc si sotia, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.
La plecare seful statului a refuzat sa dea declaratii presei, dar a facut cateva urari pentru noul an. De data aceasta, Traian Basescu nu s-a mai urcat la volan, asa cum are obiceiul. De partea cealalta, premierul Emil Boc le-a spus jurnalistilor cum a petrecut Craciunul: jumatate muncind, jumatate distrandu-se.
Dar nu despre acest subiect sau despre felicitari, au scris acum cateva zile si EU Observer sau ziarul italian Corriere della Sera. Nu este pentru prima data cand numele Elenei Udrea atrage atentia presei occidentale.
EUobserver a scris acum cateva zile un articol care se intitula „Un ministru controversat va superviza fondurile UE in Romania”. Materialul, care a fost preluat si de publicatia italiana Corriere della Sera, aminteste despre ascensiunea politica rapida a Elenei Udrea si acuzatiile de coruptie care i-au fost aduse.
Jurnalistii scriu si despre gafa ministrului din 2005, cand a spus ca Norvegia este republica prezidentiala, membra a Uniunii Europene.
Oficialii Comisiei Europeane au precizat ca nu comenteaza numirile individuale de ministri in tarile membre, dar au amintit ca Bruxelles-ul imparte cu autoritatile romane controlul si modul de cheltuire asupra fondurilor europene.
„Da, doamna ministru, aveti portofoliu mare!” Este titlul unui articol despre Elena Udrea publicat de Sunday Times. Jurnalistii britanici critica decizia prin care ea a fost numita ministru pentru dezvoltare regionala la Bucuresti.
„Bugetul Europei de aproape 4 miliarde de euro destinat dezvoltarii Romaniei, una dintre cele mai sarace tari ale Uniunii Europene, a fost dat pe mana unui ministru care pozeaza in lenjerie intima pentru reviste glossy”, scrie Sunday Times despre Elena Udrea.
Parlamentar la 36 de ani, ea este casatorita cu un om de afaceri controversat pe plan local, noteaza jurnalistii britanici. Udrea a iesit in evidenta ca protejata a presedintelui Traian Basescu, relateaza publicatia.
Ziaristii britanici isi sustin acuzatiile cu o declaratie a Alinei Mungiu Pippidi, care spune ca „este revoltator sa-i incredintezi ei controlul asupra unei parti importante din fondurile UE pentru Romania” pentru ca Udrea „are o relatie speciala cu presedintele. Companiile sotului ei si-au sporit profiturile sub actuala administratie”.
“Elena Udrea nu are ce cauta la conducerea Ministerului Turismului”, a declarat Alina Mungiu Pipidi, intr-un interviu la Realitatea FM. Directorul SAR a criticat-o pe Elena Udrea ca practica un fel de clientelism adus la rang de mare arta.
„Sunt dezamagit de modul in care a reactionat Elena Udrea si a actionat administrativ pentru ca ea stie ca intreaga sa cariera este legata de numele lui Traian Basescu. Ea nu a aparut in politica de la sine ca Mircea Geoana sau Adrian Nastase” i-a transmis un cadou si Cosmin Gusa…

Dar iata cum o spun britanicii. „EUROPE’S aid budget for Romania, one of the poorest countries in the European Union, has been placed in the hands of a minister who poses for glossy magazines in her underwear and was embroiled in corruption allegations”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.