CV-ul lui Liviu Negoita

CV-ul lui Liviu Negoita

0 106

Voi incerca, pe scurt, sa va prezint clipe din viata politica a premierului recent desemnat de presedintele Basescu – in mod dictatorial, afirm eu – Liviu Negoita, primar la sectorul 3 Bucuresti
In varsta de 47 de ani, nascut la Braila, de profesie avocat, Liviu Gheorghe Negoita a fost ales in vara anului trecut, pentru al doilea mandat de primar al sectorului 3, cu un scor categoric, de circa 80%, in primul tur.
Intrat in 1997 in Partidul Democrat, conform CV-ului postat pe site-ul Primariei sectorului 3 , Negoita este in prezent vicepresedinte al BPN al PD-L si coordonator politic al campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu.
Pana aici totul este frumos si clar, intr-un roz dungat spre portocaliu, de aceea l-a si desemnat Basescu de papagal prin Palatul Victoria, in locul latraului Boc.
Iata insa ca valurile vietii i-au mai zugravit si alte urme in nisipul biografiei, urme pe care proaspatul desemnat le-a banuit sterse, dar care se mai vad inca. Si astfel, premierul Negoita a uitat sa-si treaca in biografie si aceste urme, care arata cam asa.
Liviu Negoita a omis sa-si treaca in CV-ul politic cateva episoade politice interesante: trecerea prin alt partid si o demisie din conducerea PD in urma unui conflict cu un personaj surpriza.
Din biografia sa oficiala a omis cateva episoade interesante: a fost liberal. A intrat in 1996 in Camera Deputatilor pe listele PNL si abia un an mai tarziu a trecut in Partidul Democrat, castigând un nou mandat de parlamentar in 2000 pe listele acestuia. In iunie 2004 a lasat balta deputatia pentru Primaria sectorului 3.
Considerat un primar eficient si gospodar, lui Negoita i s-a reprosat de-a lungul timpului legaturile de afaceri pe care Primaria condusa de el le deruleaza in domeniul salubritatii cu omul de afaceri Silviu Prigoana, ajuns si acesta deputat PD-L, afaceri cu iz de exclusivitate.
Un alt episod interesant este cel al scurtei sale demisii din varful PD. Acest lucru s-a intamplat in 2003, in urma unui conflict cu Traian Basescu, pe atuncea un sapator asiduu la temelia pozitiei lui Petre Roman. Negoita nu a fost atunci de acord cu retragerea sprijinului politic pentru senatorul Viorel Pana din functiile de vicepresedinte al partidului si al Senatului si i-a trimis lui Basescu demisia.
Negoita a fost coordonatorul campaniei electorale a lui Traian Basescu pentru castigarea functiei de Primar General al Capitalei, fiind coautor al schitei de program de Guvernare al Partidului Democrat.
Ce rezulta din toate acestea? Ca Liviu Negoita este la fel de mincinos, cel putin prin omisiune, ca si mentorul sau, Traian Basescu, si ca celelalte varfuri ale PD-L-ului. Cum v-ar place un asemenea premier, in actuala conjunctura?
Este drept, nu stim daca da cu coasa, la iarba, la fel de bine ca Emil Boc, dar s-ar parea ca la oameniar fi in stare, chiar daca vorbeste doua limbi straine: engleza si italiana.
Acuma sunt curios sa vedem cu ce echipaj apare, in plimbare, luni, pe faleza, mai ales ca majoritatea din opozitie a refuzat invitatia sa la un schimb de pareri, in care el sa-si falfaie aripioare de ingeras ca sa goneasca duhoarea de pucioasa.
Oricum, sunt sigur ca nici acest guvern nu va trece de Parlament, motiv pentru portocalii sa arate, ca intotdeauna, acuzator spre ceilalti, care nu inteleg sa se lase incalecati.

Dan Bota.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.