Cutremurul din Haiti, fenomen natural sau arma seismica?

Cutremurul din Haiti, fenomen natural sau arma seismica?

0 106

Oamenii au avut intotdeauna o inclinatie catre conspiratii, iar civilizatia umana nu a dus lipsa de incidente neelucidate in ultima suta de ani. Iata ca si cutremurul din Haiti si catastrofa umanitara care a urmat a dat nastere mai multor ipoteze in care se afirma ca nu a fost un fenomen natural si ca Statele Unite ar fi fost la originea unui atac, bagandu-si coada ultratehnologizata, asa, de proba.
Discutiile cu privire la implicarea Statelor Unite in dezastrul din Haiti au plecat de la o declaratie a presedintelui venezuelean Hugo Chavez, care a citat un raport al Flotei de Nord a Rusiei si in care s-ar afirma ca dezastrul din Haiti a fost cauzat de un test al SUA cu un sistem care poate crea si “anomalii climatice, inundatii, secete si uragane” cu ajutorul HAARPA.
O instalaþie americana din Alaska, numita HAARPA (High Frequency Active Auroral Research Program) a fost banuita, timp de multi ani, ca ar fi de fapt o unealta a Statelor Unite in producerea de cutremure si fenomene climatice, desi guvernul american, cum era si normal, a negat mereu acest lucru si chiar a oferit acces oamenilor de stiinta interesati sa afle cu ce se ocupa intalatia. De parca deschizi musafirilor usa dupa care ai pitit gunoiul!
Principalul instrument folosit de HAARPA este „Ionospheric Research Instrument” sau IRI, un transmitator pe frecvente inalte care este folosit pentru energizarea temporara a unei portiuni a ionesferei, iar principalul obiectiv al HAARP este cel al unei modalitati de folosire a atmosferei pentru telecomunicatii.
Primele informatii cu privire la utilizarea in scop militar al HAARP a venit chiar de la unul dintre inginerii care au lucrat la construirea bazei din Alaska, inginer care spunea ca Statele Unite incearca sa dezvolte un concept de razboi geofizic. Mai mult, exista zvonuri care spun ca in Alaska se incearca reproducerea unor experimente ale lui Tesla.
Toate aceste informatii ar fi ramas poate la nivelul de conspiratie, dar o mentiunea a lui Vladimir Putin, in 2002, despre HAARPA, in timpul unui discurs din Duma de Stat, a alimentat zvonurile. Chavez a lansat aceste acuzatii stiind foarte bine ca Putin a facut referire directa catre acest experiment specific.
Nici o putere mondiala nu a recunoscut pana acum ca a avut in vedere experimente cu arme seismice sau ca macar au considerat o asemenea optiune. Cu toate acestea, pe 10 decembrie 1976, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a aprobat o conventie care pare sa verifice teoriile conspirationiste. Aceasta se numeste „Conventie asupra interzicerii folosirii in scop militar sau civil a tehnicilor de modificare a mediului inconjurator”, conventie putin cunoscuta de neinitiati.

O alta teorie care circula acum pe internet merge chiar mai departe, afirmand ca in urma cutremurului produs de SUA, acestia au invadat practic tara, sub acoperirea ajutorului umanitar si prin trimiterea a 160.000 de trupe. Aceata ipoteza are insa cateva probleme pentru ca Haiti nu are o economie proprie, traind din ajutoare umanitare din toata lumea, iar Statele Unite au probleme mari financiare, fiindu-le foarte dificil sa inghita o alta pseudo-economie, cu tot cu problemele sociale.

Cea mai indrazneata propunere sugereza insa ca Haiti a fost doar un test inaintea invaziei americane din Iran, dar nu exista dovezi si nici indicii ca Obama va continua politica agresiva a lui George Bush.

Teste sau fenomen natural, cu un numar estimat la 200.000 de victime, cutremurul din Haiti este cea mai mare catastrofa umanitara din istorie, daca nu se iau in calcul ultimele razboaie mondiale. Daca insa oamenii au reusit sa stapaneasca o tehnologie care este capabila sa manipuleze o planeta, ramane inca de vazut.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.