Cutremur

Cutremur

0 81

Ieri, pana in pranz, a avut loc in cunoscuta zona a Vrancei un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter, care s-a resimtit pe axa Iasi, Focsani, Bucuresti, Alexandria.
Daca in zona Vrancei oamenii sunt cam obisnuiti sa tot fie cate un pic, sau cate o lecuta, zgaltaiti din cand in cand, acesta fiind specificul zonei cu oameni aprigi si in vechime, si acuma, bucurestenii, cu amintiri neplacute si dureroase, ramase de la cutremurul din 4 martie 1977, dar si cu multe cladiri relativ subrede, au cam bagat-o pe maneca ieri, multora inghetandu-le pentru cateva clipe inima.
Din fericire nu s-au semnalat nici pagube materiale, cu atat mai putin victime omenesti.
De remarcat faptul ca cei mai atenti sau mai legati de animalele lor de casa,caini sau pisici, au putut observa cum acestea, cu putin timp inainte unda de soc sa ajunga in Capitala, au avut tendinta imperativa de a parasi cladirile si a iesi afara, aceasta manifestandu-se printr-o stare de neliniste accentuata.
Pe scara Mercali, acest cutremur s-a situat la 3 grade.
De fapt, aceasta miscare seismica se incadreaza, dupa cum apreciaza specialistii, in normalul miscarilor telurice, ei prevazand un cutremur de mi mare intensitate la noi in tara abia prin 2012.
Sau cutremurul o fi fost o dojana pentru politicienii nostri?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.