Cutremur la varful BNS

Cutremur la varful BNS

0 66

Miscarea sindicala romaneasca a evoluat la fel ca politica – fara sa rateze etapele parcurse de aceasta din urma. De la dosarele in rafturile si agenda CNSAS pana la drumul la parchete nu s-a ratat nimic.
Dupa Bratianu presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, s-a prezentat, luni dimineata, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat de procurori, in dosarul in care se cerceteaza mai multe licitatii si achizitii facute de Posta Romana din care, ulterior, s-a disjuns si bucata in care sunt anchetati doi fosti ministri, respectiv Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy.
La intrare in sediul DNA, Dumitru Costin nu a facut nicio declaratie in legatura cu prezenta sa la DNA sau in ce calitate a fost citat. Acesta a venit insotit de avocati.
Potrivit unor surse judiciare, presedintele BNS a fost citat pentru audieri in legatura cu tiparirea bonurilor de masa in anul 2005 pentru salariatii Postei Romane.
Directia Nationala Anticoruptie a confirmat, pe 10 septembrie 2007, ca se fac cercetari in dosarul penal referitor la legalitatea unor achizitii publice realizate de Compania Nationala Posta Romana, precum si la legalitatea unor asocieri ale acestei institutii. De asemenea, potrivit DNA, cercetarile presupuneau si verificarea imprejurarilor emiterii hotararii de Guvern 377/2007.
Intr-un comunicat remis presei, se preciza ca procurorii anticoruptie efectueaza acte premergatoare in dosarul penal 218/P/2006, inregistrat in luna septembrie 2006, cu privire la legalitatea unor achizitii publice realizate de Compania Nationala Posta Romana, precum si cu privire la legalitatea unor asocieri ale acestei institutii sau ale angajatilor sai in diferite societati comerciale si cu privire la posibila fraudare a patrimoniului public si privat al statului, ca urmare a acestor activitati.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.