Cutremur la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”!

Cutremur la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”!

0 594
Elevii si dacalii s-au descurcat onorabil la exercitiul de evacuare in caz de seism. Astfel de simulari au loc in fiecare an, pentru ca toata lumea sa stie ce are de facut in cazul unui cutremur adevarat. Actiunea de ieri face parte din campania „Nu tremur la cutremur”, al carei mesaj va ajunge in fiecare scoala.
Elevii liceului brasovean cu predare in limba germana au avut ieri ca tema practica un exercitiu de evacuare in cazul declansarii unui seism. Pentru ca astfel de actiuni au loc frecvent, liceenii au stiut cum sa reactioneze si au evacuat cladirea ordonat, sub indrumarea cadrelor didactice si a militarilor de la ISU Brasov.
In unele scoli, profesorii sunt foarte bine pregatiti in domeniul protectiei antiseismice.
Pentru ca in ultima perioada, pe teritoriul Romaniei, s-au inregistrat mai multe cutremure, Ministerul Afacerilor Interne a demarat o campanie prin care oamenilor li se spune ce au de facut in caz de seism.
Pe langa actiunile intreprinse de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, de doua ori pe semestru, si profesorii au obligatia de a organiza astfel de simulari.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.