Cutremur in Marea Neagra

Cutremur in Marea Neagra

0 181

Un cutremur de 5.8 grade pe scala Richter s-a produs, in urmã cu putin timp, in jurul orelor 10,45, in Marea Neagra, la sud de litoralul romanesc.
Seismul a avut magnitudinea 5,8 si s-a produs la o adancime de zece kilometri, avand epicentrul in Marea Neagra.
„Cutremurul s-a produs la 10 km adancime in Marea Neagra, pe Falia Shabla, o falie activa din Bulgaria.
La 5.8 pe scala Richter nu ar fi putut produce pagube importante, mai ales ca era in Marea Neagra”, a declarat Gheorghe Mãrmureanu, directorul Institutului de Fizica a Pamantului.
Cutremurul s-a resimtit la Bucuresti, ca sa nu mai vorbim de Litoral, insa el a fost perceput doar de cei care sedeau si nu de cei care se aflau in miscare.
Alte surse, printr-un calcul de specialitate, situeaza cutremurul la doar, per total, la 4,8 grade, dupa cum afirma T.Victorian specialist sef laborator. Centrul de Avertizare. El mai afirma ca acest cutremur ar fi avut loc pe uscat si la sud de statiunea 2 Mai, adaugand ca, anterior, s-a resimtit o concentrare a campului electromagnetic.
O prima concluzie a acestui cutremur o trage directorul I. Radulian, de la Institutul de Fizica a Pamantului, care spune ca acest cutremur s-a produs in Marea Neagra, la o adancime de 20 de kilometri, fiind de 5,5 grade pe scara Richter si neavand nicio legatura cu falia din Vrancea, acesta fiind un seism crustal si care poate avea o serie de replici, in general mai mici ca magnitudine.
Asta e, natura se mai misca si ea, poate o bagam mai mult in seama, iar omul nu este inca in stare sa-i prevada miscarile!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.