Cutremur in Campia Romana si Turcia

Cutremur in Campia Romana si Turcia

0 91

Dupa o miscare seismica in Campia Romana un cutremur cu magnitudinea 5,9 grade pe scara Richter s-a produs joi noapte in nord-vestul Turciei. O persoana a murit, a intrata in panica si s-a aruncat pe fereastra sunt inregistrate unele pagube materiale, a declarat guvernatorul local, Kenan Ciftci. „Un cetatean care s-a speriat in timpul cutremurului s-a grabit sa se arunce pe fereastra si a murit”, a declarat guvernatorul provinciei Kütahya, unde s-a aflat epicentrul seismului, la canalul de informatii NTV.
„Exista unele pagube si noi incercam sa restabilim energia electrica la Simav”, epicentrul cutremurului de pamant produs in jurul orei 20.15 GMT, a adaugat el.
Simav, un oras de aproximativ 100.000 de locuitori, depinde administrativ de provincia Kutahya, situata la circa 310 km vest de Ankara.
Agentia de presa oficiala Anatolia a precizat ca o cladire dezafectata s-a prabusit in acest oras.
Seismul a fost resimtit in provinciile invecinate si pana la Istanbul, mai la nord, principala metropola turca de peste 12 milioane de locuitori, a adaugat agentia.
Cutremurul a provocat panica la Kütahya si in alte zone unde a fost resimtit, locuitorii acestor regiuni iesind in strada, au aratat canalele de televiziune de informatii continui.
Mai multe replici au fost resimtite ulterior.
Un cutremur de o asemenea magnitudine provoaca in general pagube in Turcia, acolo unde casele sunt construite sub standarde.

In 1970, un cutremur violent a ucis peste 1.000 de persoane in provincia Kutahya, aminteste AFP.
Turcia, traversata de mai multe falii, cunoaste cutremure de pamant frecvente.
Doua cutremure puternice in regiunile foarte populate si industrializate din nord-vestul tarii au facut aproximativ 20.000 de morti in august si noiembrie 1999, si expertii sunt de acord ca regiunea Istanbul este amenintata de un seism puternic.

Cutremur de 3,1 grade in Campia Romana
Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade si intensitatea epicentrala I a fost inregistrat miercuri noapte, la ora 00.01.59, in Campia Romana. Potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului, cutremurul s-a produs la o adancime de 14 km, cele mai apropiate orase fiind Campina (7 km), Comarnic (13 km), Valea Doftanei (14 km), Pucioasa (19 km) si Baicoi (19 km).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.