Cutia neagra si 4 cadavre – recuperate

Cutia neagra si 4 cadavre – recuperate

0 195

Resturile umane recuperate din elicopterul prabusit in Bucegi au fost examinate de Laboratorul de Medicina Legala Brasov. Se crede ca ramasitele carbonizate sunt ceea ce a mai ramas din corpurile a 4 din cei 7 membri ai echipajului din elicopterul cazut luni seara in zona Curmatura Doamnelor. Anchetatorii au gasit cutia neagra a aparatului de zbor, pe care au trimis-o in Israel. Cauza prabusirii elicopterului ramane deocamdata vremea nefavorabila, care l-a impiedcat pe pilot sa vada la timp stanca de care s-a izbit.
Din partea romana, dosarul prabusirii aparatului israelian a fost preluat de Marius Iabob, procurorul pe care cazul Elodia l-a facut celebru. O parte din ramasitele umane culese din zona Curmatura Doamnelor din Bucegi au fost aduse miercuri la amiaza la Laboratorul de Medicina Legala din Brasov, pentru analize preliminare. Resturile celorlalte trei corpuri vor fi prelevate din teren cand echipele deplasate pe munte vor reusi sa ridice fuselajul elicopterului, sub care se presupune ca se afla ramasitele.
Varianta israeliana este ca accidentul s-a petrecut cand doua din cele trei elicoptere israeliane angajate in operatiune Blue Sky 2010, care zburau in formatie, au intrat intr-un nor foarte dens. Pilotul celui de-al doilea elicopter ar fi declarat anchetatorilor israelieni ca a cerut echipajului din primul elicopter sa se distanteze, pentru a indeparta riscul unei coliziuni intre aparate. In timpul acestei manevre de distantare, insa, primul elicopter s-ar fi izbit de stanca. Eroarea umana nu este inca luata in calcul, principala cauza fiind vremea nefavorabila, ceata, lipsa de vizibilitate, dar si necunoasterea terenului. Conform Jerusalem Post, elicopterele de tip CH-53 sunt dotate cu un sistem de avertizare care trebuia, teoretic, sa impiedice ciocnirea de orice obstacol. Acest sistem ar fi verificat in prezent de anchetatorii militari israeliani la baza militara de la Bobocu, unde echipa de investigatori israeliani si-a stabilit cartierul general.
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.