Curtea Neconstitutionala

Curtea Neconstitutionala

0 75

Un organism foarte activ in ultima vreme in sanul societatii este Curtea Constitutionala. De la trasarea liniei de demarcatie intre cadrul public si cel privat si pana la dezbaterea de complicate exceptii de neconstitutionalitate ridicate de tot soiul de avocati abili in chitibusarii, competenta Curtii este imensa si acopera un vast teritoriu de jurisprudenta. Apelul la Curte pentru chestiuni din cele mai futile a devenit o moda printre politicieni si marii impricinati ai patriei. Dumnezeii drapati in purpuriu? care o compun au fost solicitati in ultima vreme sa se pronunte mai abitir decat in oricare alta perioada a existentei sale.


Cum naiba de reusea justitia sa functioneze pe vremea cand nu-i intreba nimeni nimic? Cand nimanui nu-i trecea prin cap sa desfiinteze niste stari de lucru incomode dand fuguta cu jalba la Curte ca sa conteste tot soiul de constitutionalitati? Tot ce sper este ca cineva sa fi contorizat cazurile de neconstitutionalitate hotarate pana acum de Curte si sa se le fi strans intr-un pachet de propuneri de modificare a actului fundamental. Pentru ca majoritatea sentintelor emise de CC arata nu injustetea unor situatii sau decizii contestate, ci cat de imperfecta este Constitutia si ce handicap urias de adecvare la vremi are.


Ultima isprava a judecatorilor care o compun desfiinteaza practic CNSAS. Prin acceptarea exceptiilor ridicate de catre securistul Voiculescu, Curtea anuleaza practic intreaga munca de deconspirare facuta pana astazi de catre cautatorii prin arhivele Securitatii. Daca Parlamentul nu corecteaza in 45 de zile decizia, toti deconspiratii de pana acum pot rasufla usurati.


Verdictul dat ieri de magistratii CC nu este doar in raspar cu zoologia, cand il moseste pe motanul Felix la fatare. Securistul infrant in propriul partid s-a razbunat si a lepadat in Curte un ciopor de felicsi, care mustacesc deja fericiti ca au scapat de amenintarea arhivelor. Proaspata sentinta naste insa si o intrebare acuta: unde se depun exceptiile de neconstitutionalitate a functionarii Curtii Constitutionale? Pentru ca e lejer anormal ca incasatori de verdicte de politie politica cum este cel putin unul dintre judecatorii ei sa aiba caderea de a se pronunta despre deconspirare si victimele ei.


Daca anomalia de la Curte nu pare totusi atat de flagranta este doar pentru ca asta-i tara in care parlamentarii isi voteaza propriile salarii si isi deconteaza chirii pentru locuitul in propriile case.


?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.