Curtea de Apel decide astazi soarta Lotului Truica

Curtea de Apel decide astazi soarta Lotului Truica

0 547

Intreg lotul din dosarul Remus Truica audiat la Brasov a fost retinut miercuri noaptea pentru 24 de ore. Rand pe rand au iesit din sediul institutiei cu catuse la maini, pentru a-si petrece noaptea in arestul IPJ Brasov miliardarul Remus Truica, fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, avocatul Rosu Robert Mihaita si oamenii de afaceri Marius Marcovici si Claudiu Mateescu, acesta fiind fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu

Magistrații Curții de Apel Brașov au amânat pronunțarea în dosarul Truică, pentru vineri, la ora 13.00, a declarat, vineri dimineața, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătoarea Mirela Șerban.
Intreg lotul din dosarul Remus Truica audiat la Brasov a fost retinut miercuri noaptea pentru 24 de ore. Rand pe rand au iesit din sediul institutiei cu catuse  la maini, pentru a-si petrece noaptea in arestul IPJ Brasov miliardarul Remus Truica, Dan Andronic, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, avocatul Rosu Robert Mihaita si oamenii de afaceri Marius Marcovici si Claudiu Mateescu, acesta fiind fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu.
Toti au fost propusi pentru arestarea preventiva pentru 30 de zile, solicitare asupra careia urmeaza sa se pronunte astazi Curtea de Apel Brasov.
Paul de Romania si sotia sa Lia, citati in acelasi dosar, nu au mai ajuns la Brasov dupa ce printului i s-a facut rau pe drum si a trebuit internat la Spitalul Judetean Ploiesti. Acuzatiile care li se aduc retinutilor in dosarul privind retrocedari ilegale cu un prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro, sunt extrem de grave: dare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, dar si initierea unui grup infractional organizat.
Acuzatiile care li se aduc lui Truica, jurnalistului Dan Andronic, avocatului Robert Rosu, lui Andrei Marcovici, fostul consilier al lui Calin Popescu Tariceanu, omului de afaceri Claudiu Lucian Mateescu si Printului Paul de Romania vizeaza afaceri ilegale, cu terenuri care ar fi apartinut Casei Regale.
La intrarea in sediul DNA Brasov, directorul cotidianului Evenimentul Zilei Dan Andronic s-a declarat doar prieten cu acuzatii din dosar.truica - paul
Din ordonanta intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora incepind cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truica Remus, Rosu Robert Mihaita si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobindirea intregii averi revendicate nelegal de o persoana interesata. Aceasta prin oferire de bani/bunuri unor persoane din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savirsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare si traficarea influentei reale asupra functionarilor publici.
Prin activitatea infractionala s-a cauzat statului un prejudiciu de aproape 136 de milioane de euro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.