Curtea Constituțională – Valer Dorneanu a fost reales președinte!

Curtea Constituțională – Valer Dorneanu a fost reales președinte!

0 56

Valer Dorneanu a fost reales marți în funcția de președinte al Curții Constituționale pentru un nou mandat de 3 ani, potrivit unui comunicat al CCR.
”În urma votului secret, cu majoritatea voturilor judecătorilor, domnul prof. univ. dr. Valer DORNEANU fost reales în funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale, pentru un mandat de trei ani”, precizează sursa citată.

Realegerea lui Dorneanu a avut loc după completarea Curții cu ultimii doi judecători lipsă, Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan, care au depus, marţi, jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

Deliorga şi Stan au fost numiţi judecători CCR din partea Senatului și Camerei Deputaților, pentru un mandat de 9 ani, la propunerea PSD. Aceştia îi înlocuiesc pe Simona Maia Teodoroiu şi Ştefan Minea.
Săptămâna trecută a depus jurământul în funcția de judecător constituțional și Simina Tănăsescu, fosta consilieră a președintelui Klaus Iohannis, numită chiar de acesta la CCR.
Valer Dorneanu este președintele Curții Constituționale din 2016 și este considerat un apropiat al PSD, partid din rândurile căruia provine.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.