Curtea Constituțională a decis, cu majoritate de voturi, că Legea Bugetului de...

Curtea Constituțională a decis, cu majoritate de voturi, că Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională

0 245

,,Legea Bugetului de stat pe 2019 este constituţională”. Decizia a fost luată astăzi, 6 martie în cadrul Curții Constituționale, cu majoritate de voturi. Aceasta, după ce, pe 22 februarie, şeful statului a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs.În document, Klaus Iohannis spunea că nu a fost respectată atribuţia Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declaraţia de conformitate semnată de prim-ministru şi ministrul Finanţelor Publice.

Preşedintele preciza şi că actul normativ a fost adoptat cu încălcarea prevederilor din Legea fundamentală, potrivit cărora, „ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”.

În aceste condiţii, preşedintele a anunţat că uzează de ultima posibilitate constituţională de atac şi trimite Legea pentru reanalizare în Parlament

D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.