Curtea Comediantilor 2007

Curtea Comediantilor 2007

0 71

Societatea Cultural Artistica de Tineret „CONCRET”, impreuna cu Primaria Rasnov si Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, organizeaza in perioada 20 iulie – 7 august 2007, editia a VIII-a a proiectului „Curtea Comediantilor – Atelier European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala”. Proiectul „Curtea Comediantilor” face parte din programul cultural „Sibiu – Capitala Culturala Europeana” si este finantat si prin programul European „Tineret in Actiune”.


Evenimentul se desfasoara sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor si al Autoritatii Nationale pentru Tineret.


La Ateliere vor participa trupe de teatru din tara (Compania de arta Studio 24, Grupul de muzica medievala si traditionala TRUVERII, Cavalerii Ordinului de Transilvania din Hermanstadt-Sibiu, studenti de la UNATC), dar si trupe artistice de tineri din Spania (Raiceiros), Italia (Residui Teatro), Lituania (ELF theater), Croatia (Tirena), Estonia (Viruma) si Turcia. Vor fi invitate sa prezinte spectacole si Concerte in cadrul Curtii Comediantilor trupe din Romania (Trei Parale, Huniadi Cantores, Grupurile folclorice Romana si Calusul din Rasnov, Ansamblul folcloric DOINA-Bucuresti, Tabara Medievala de la Zarnesti) si din Portugalia (Jodicus Teatro).


?


Programul Curtii Comediantilor:


– 20-26 iulie, Rasnov, atelier inchis


– 27 iulie, Rasnov, atelier deschis publicului


– 29 iulie, Sighisoara, stagiunea comediantilor – spectacole in cadrul Festivalul Medieval


– 1 august – Sibiu Atelier Inchis


– 2 – 3 august, Sibiu, Atelier deschis publicului


– 3-4 august, Sibiu, stagiunea comediantilor – spectacole


– 7 august, Bucuresti, stagiunea comediantilor – spectacole


?


Un eveniment traditional


Dupa ce a initiat Festivalul de Arta medievala de la Sighisoara (in 1992), SCAT CONCRET si Compania de Arta STUDIO 24 ofera ocazia descoperirii creatiei si a modului de viata al trupelor de artisti ambulanti printr-un proiect aparte, denumit „Curtea Comediantilor”.


Devenit un eveniment traditional, „Curtea Comediantilor” a fost infiintata de Compania de arta STUDIO 24 in anul 2000 in Lecce, impreuna cu asociatia SPECIMEN. A fost continuata in acelasi an in Romania (Sighisoara, Bucuresti, Ramnicu Valcea – Participanti Compania de Arta Studio 24 si Compania SPECIMEN Teatro) prin organizarea SCAT CONCRET, iar in anii urmatori s-a reluat la Sighisoara si Curtea Veche din Bucuresti. „Curtea Comediantilor” este un atelier de creatie artistica, descoperire, cultura, un spatiu atemporal in care cautam sa ne gasim radacinile culturale europene. Acest eveniment readuce in mileniul trei viata si spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist si baroc, dar si traditiile acelor vremuri ramase in constiinta populara.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.