Cursuri gratuite pentru someri in luna mai 2011 la Brasov

Cursuri gratuite pentru someri in luna mai 2011 la Brasov

0 79

Toti cei care au nevoie de un loc de munca se pot specializa, luna aceasta, cu sprijinul Agentiei Judeteane pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Brasov.
Somerii pot urma urmatoarele cursuri: asfaltator, brutar, cofetar-patiser, contabil, frizer, instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, lucrator in cresterea animalelor, lucrator in cresterea plantelor, operator introducere, validare si prelucrare date si ospatar.
Cursurile sunt organizate gratuit pentru somerii indemnizati si neindemnizati din evidenta AJOFM.
Cursurile sunt, bineinteles, gratuite pentru persoanele inregistrate la AJOFM.
Pentru a participa la aceste cursuri somerii si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca trebuie sa fi absolvit liceul pentru cursul de administrator pensiune turistica; scoala profesionala pentru cursul de barman si studiile minime obligatorii pentru celelalte cursuri, cu exceptia celor de lucrator in cresterea animalelor si lucrator in cresterea plantelor pentru care nu sunt necesare nici macar studiile minime obligatorii.
Cursurile dureaza intre trei si sase luni, astfel: 6 luni pentru meseriile de montator pereti si plafoane din gips-carton, bucatar, administrator pensiune turistica si zugrav si de 3 luni pentru toate celelalte meserii.
Inscrierea la unul dintre cursuri se face pe baza recomandarii emise de Compartimentul de informare si consiliere privind cariera/serviciul mediere al AJOFM, in baza unei cereri insotita de urmatoarele documente: act de identitate (original si copie), certificat de nastere (original si copie); acte de studii eliberate in conditiile legii (original si copie); act medical din care sa rezulte starea sanatatii persoanei si faptul ca aceasta este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei in care doreste sa se califice.
Perioada in care vor incepe cele zece cursuri de formare profesionala este 6 – 27 mai 2011, durata cursurilor fiind intre doua si sase luni.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.