Cursuri de streetdance in Brasov

Cursuri de streetdance in Brasov

0 142

Street dance-ul a aparut in Statele Unite ca forma a exprimarii interioare, si a prins contur si in termen de “cultura hip-hop” cum ar fi: break dance, locking, popping. Noi stiluri de dans de strada apar pentru a da un branci culturii urbane si sansa unei ascensiuni mai putin atinsa pana atunci.
Street dance-ul e o combinatie a mai multor stiluri de dans. Are la baza miscari de break dance, elemente de Hip Hop si R&B. Presupune mult ritm, atitudine si miscari extrem de energice. E ceea ce vedem in videoclipurile celor mai tari piese ale momentului. „Este un stil ce se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Nu e o regula strict din acest punct de vedere. Majoritatea cursantilor mei au intre 16 si 25 de ani. Este un stil nou in Romania, a prins la foarte multi tineri. Street dance-ul e preferat in special de fete, in timp ce baietii se orienteaza mai mult spre brake-dance. Diferenta dintre cele doua stiluri consta in faptul ca la street dance se merge foarte mult pe dezvoltarea unor coregrafii, in timp ce brake-dance-ul accentueaza mai mult partea de acrobatie, fiind mai spectaculos din acest punct vedere. Ambele au in comun libertatea de miscare. La street dance sepune accent pe exprimarea mesajului muzical, prin intermediul miscarii”, explica Andrei Grigore, instructor de street dance si brake dance.
Mentine in forma si dezvolta creativitatea.
Lipsa de orice structura formala, aparitia controverselor in dansul de strada si afisarea sentimentelor prin miscari, a dus la evolutia culturii urbane care a devenit in ultimii 20 de ani extrem de activa.
StreetBeat este scoala de street dance ce s-a implicat activ in dezvoltarea acestei forme de arta prin diverse workshop-uri, cursuri intensive, dance camp-uri si competitii de dans atat pe scena cat si online.
Prin aportul pe care l-a adus acestei industrii, StreetBeat este cel mai mare promotor al street dance-ului in Romania.
Inscrierile se fac pe site-ul www.streetbeat.ro sau pentru Brasov: Ramona Dobos, ID: ramona_new_style, Tel: 0727.407.694
Datele de desfasurare pentru fiecare oras sunt:
Craiova: 7 – 9 noiembrie;
Bistrita: 14-16 noiembrie;
Bucuresti: 22- 23 noiembrie;
Brasov: 28- 30 noiembrie – Stiluri: Hip-Hop; Locking; Popping
Cluj: 5- 7 decembrie.
Timisoara: 12-14 decembrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.