Cursuri de literatura crestina la Coelgiul National „Unirea”

Cursuri de literatura crestina la Coelgiul National „Unirea”

0 156

Miercuri, 2 mai 2007, a fost inaugurate o serie de cursuri deschise de literature romana la Colegiul National „Unirea”. Evenimentul, organizat de catedra de limba si literatura romana a Colegiului, i-a avut ca invitati, la primul dintre aceste cursuri fosti detinuti politici anticomunisti, printer care dr. Teofil Mija, Nicolae Purcarea, Traian Popescu. Acestia au adus marturii autentice despre literatura crestina a detentiei.


„Ne consideram obligate moral sa spunem ce a insemnat comunismul pentru neamul romanesc”, le-a explicat dr. Mija elevilor Colegiului. Medicul le-a povestit tinerilor unele fapte care s-au petrecut in timpul comunismului, precum si din perioada detentieie sale si a colegilor lui de suferinta. Cu parere de rau, Mija a preciyat: „Cand istoria nu se va mai scrie de catre politruci, ci se consemna adevarul, o sa vede-ti ce a insemnat viata noastra, a primului centru de rezistenta anti-comunista”.


Traian Popescu, care este si membru al Societatii Ziaristilor din Romania le-a explicat elevilor cauzele care au dus la situatia actuala a tarii: „In mod gresit s-a incercat implementarea unei idei, de 17 ani, ca saracia este de vina pentru situatia actuala a Romaniei. In fapt, s-a inversat cauza cu efectul. Nu saracia este cauza, ci hotia. Natiunea sufera de etica, de morala”. Popescu le-a insuflat tinerilor idea de pregatire profesionala dublata de etica si morala, explicand ca acum tara este condusa de „hoti bine pregatiti, dar liupsiti de character”. Fostii detinuti politici au primit diplome onorifice de la elevii Colegiului. ?


M.O.??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.