Cursuri de formare profesională la AJOFM Brașov

Cursuri de formare profesională la AJOFM Brașov

0 111

În luna martie 2020 şomerii braşoveni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: administrator pensiune turistică, bucătar, coafor, expert achiziţii publice, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, lucrător în comerţ şi sudor.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 7 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 24 – 27 martie 2020.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul de expert achiziţii publice – studii superioare economice, juridice sau tehnice, pentru cursul de inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă – liceu de profil tehnic cu diplomă de bacalaureat, pentru cursurile de administrator pensiune turistică, coafor şi sudor – studii minime obligatorii iar pentru cursurile de bucătar şi lucrător în comert – învăţământ gimnazial.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) iar durata cursului variază între 2 şi 6 luni conform specificului meseriei.

Documentele necesare înscrierii la un program de formare profesională sunt următoarele:
– actul de identitate, în original şi copie;
– certificat de naştere, în original şi copie;
– actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
– actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
– cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament;
– recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.