Cursuri de dans de epoca la Casa Muresenilor

Cursuri de dans de epoca la Casa Muresenilor

0 85

10 instructori de dans au invatat ieri primii pasi ai dansului de epoca „Romana”, datand din secolul al XIX-lea. Mai multe institutii brasovne au demarat proiectul „Romana – Renasterea unui dans din tezaurul coregrafic national romanesc”, prin care vor sa reinvie traditia dansului inventat de Iacob Muresianu la 1850. Cursurile sunt tinute de Nermina Damian, coregrafa corpului de balet al Operei Brasov.
Dansul „Romana“ a fost inventat la Brasov in anul 1850 de Iacob Muresianu, care s-a inspirat din motive folclorice traditionale romanesti. De aceea, Muzeul Casa Muresenilor, impreuna cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Opera Brasov, Asociatia Culturala Germano-Romana „Romanima” Nürnberg si Administratia Fondului Cultural Natioal au creat proiectul „Romana – Renasterea unui dans din tezaurul coregrafic national romanesc”, prin care vor sa reinvie traditia vechiului dans.
Nermina Damian, coregrafa corpului de balet al Operei este cea care va tine Dupa ce vor deprinde dansul, coregrafii vor avea misiunea de a-si invata propriii elevi miscarile sinuoase de acum mai bine de un secol si jumatate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.