Cursuri de cultura si civilizatie romaneasca organizate de ICR la Brasov

Cursuri de cultura si civilizatie romaneasca organizate de ICR la Brasov

0 136

Institutul Cultural Roman organizeaza cursuri de limba, cultura si civilizatie romaneasca in cetatea transilvana de secol XII – Brasov.
Spatiu multicultural, Brasovul (Corona, Kronstradt, Brassó) are renumele unui mare centru comercial medieval, dar si al unui „bastion” cultural si academic, precum si al locului in care a izbucnit scanteia primelor revolte anticomuniste romanesti.
Cursurile se desfasoara in perioada 12 iulie – 2 august 2009.
Programul este organizat in parteneriat cu Facultatea de Litere a Universitatii „Transilvania” din Brasov, Muzeul „Casa Muresenilor”, Grupul de Initiativa Locala „Corona”, Biblioteca Judeteana “George Baritiu” Brasov.
Structura programului cuprinde:
Cursuri intensive de limba romana
Cursuri de cultura si civilizatie romaneasca: istorie locala, literatura, traditii transilvane, cinematografie, politica si jurnalism.
Cursurile de limba romana sunt predate dupa o programa flexibila, adaptata cerintelor si necesitatilor cursantilor, alternand lectii de gramatica si vocabular, activitati si aplicatii practice, individuale si de grup pentru dezvoltarea fluentei in comunicare si pentru consolidarea structurilor gramaticale invatate. Suportul de curs include pe langa manuale si texte de literatura, istorie, folclor, articole din presa cotidiana, mijloace de comunicare audio-video.
Pentru ridicarea nivelului de eficienta a cursurilor de limba romana, participantii sunt incadrati in grupe de studiu pe baza unui test initial de competenta lingvistica. Fiecare grupa de studiu este compusa din aproximativ 10-12 cursanti.
Profesorii: Pentru predarea orelor de limba romana, Institutul Cultural Roman invita profesori romani, cu studii de specialitate. Acestia sunt selectionati pe baza competentei si a experientei profesionale, dar si pentru atitudinea prieteneasca, entuziasmul si rabdarea de care dau dovada. Cadrele didactice provin de la Universitatea din Bucuresti si de la Universitatea Transilvania din Brasov.
Ateliere de creatie:
Scriere creativa, dans de societate secolul al XIX-lea, gastronomie, costume de epoca
Locul de desfasurare a cursurilor: Facultatea de Litere (Corpul M) – Universitatea Transilvania din Brasov.
Atelierele de creatie au loc la Casa Muzeul Muresenilor, Casa Memoriala Stefan Baciu si la Old Center Bistrot.
Lectori:
Din Bucuresti: Ioana Avadani, Simona Irimescu Banciu, Ruxanda Beldiman, Ilinca Tapuru Busurca, Radu Cristescu, Sorin Cucerai, Ion Manolescu, Irina Margareta Nistor, Mona Moldoveanu Pologea, Ana Borca.
Din Brasov: Andrei Bodiu, Angela Dobrescu, Caius Dobrescu, Nermina Damian, Ana Ene, Agnes Ferenc, Mihaela Gheorghe, Alexandru Musina, Valer Rus, Ovidiu Savu.
Data limita pentru inscriere este 30 iunie 2009.
Deschiderea oficiala a cursurilor va avea loc in ziua de 13 iulie 2009. Cursurile se vor incheia in data de 31 iulie 2009.
Pentru mai multe detalii, puteti accesa:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.