Cursuri de calificare la AJOFM Brasov

Cursuri de calificare la AJOFM Brasov

0 505

In luna februarie, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov pune la dispozitia somerilor brasoveni 10 cursuri de calificare. Meseriile pentru care pot opta sa se recalifice somerii sunt: zidar, zugrav, dulgher, constructor drumuri si poduri, montator pereti si plafoane din gips-carton, sudor, tamplar universal, operator calculator electronic si retele, confectioner-asamblor articole din textile, confectioner articole din piele si inlocuitori.


?


Perioada in care vor incepe cursurile este 21 – 23 februarie 2007: 21 februarie – operator calculator electronic si retele; 22 februarie – zidar, montator pereti si plafoane din gips-carton, sudor, tamplar universal; 23 februarie – zugrav, dulgher, constructor drumuri si poduri, confectioner asamblor articole din textile si confectioner articole din piele si inlocuitori.


Studiile necesare, pentru a putea participa la curs sunt: liceul pentru cursul de operator calculator, scoala profesionala pentru meseria de sudor, iar pentru restul meseriilor studiile minime obligatorii.


Durata cursurilor este 6 luni pentru meseriile: zidar, zugrav, dulgher, constructor drumuri si poduri, montator pereti si plafoane din gips-carton, sudor, tamplar universal si confectioner asamblor articole din piele si inlocuitori, de 3 luni pentru meseria de confectioner-asamblor articole din textile si de 2 luni pentru meseria de operator calculator electronic si retele.


Cursurile sunt organizate, in mod gratuit, pentru persoanele in cautarea unui loc de munca, inregistrate la agentie (someri indemnizati si neindemnizati), aflate in una din urmatoarele situatii:


???????? nu au loc? de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj ce i s-ar cuveni;


???????? nu au putut ocupa un loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamant sau dupa satisfacerea stagiului militar;


???????? au obtinut statutul de refugiat sau alta forma de protectie internationala;


???????? cetateni straini sau apatrizi care au fost incadrati in munca sau au realizat venituri in Romania;


???????? nu au putut ocupa loc de munca dupa repatriere sau dupa eliberarea din detentie;


???????? persoanele care desfasoara activitati in mediul rural si nu realizeaza venituri lunare sau realizeaza venituri lunare mai mici decat indemnizatia de somaj.


?


Inscrierea la cursurile de calificare/recalificare se face pe baza recomandarii emise de compartimentul de informare si consiliere privind cariera/ serviciul mediere, in baza unei cereri insotita de urmatoarele documente:


– actul de identitate, in original si copie;


– certificat de nastere, in original si copie;


– actele de studii eliberate in conditiile legii, in original si copie;


– actul medical din care sa rezulte starea sanatatii persoanei si faptul ca aceasta este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei in care doreste sa se califice;


– cerere de inscriere la programul de formare profesionala si angajament;


– recomandare din partea biroului de informare si consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agentiei.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.