Cursele low-cost tinute la sol de summit-ul NATO

Cursele low-cost tinute la sol de summit-ul NATO

0 73

Daca majoriateta firmelor din tara noastra au de castigat de urma summit-ului NATO pe care Romania il va gazdui la inceputul lunii aprilie, sunt si cateva care vor inregistra pierderi destul de consistente. Asa ca operatorii de telefonie mobila, firmele de paza si protectie, hotelierii, birourile de traduceri, agentiile de turism, cu toate se uita cu mila la companile aeriene low-cost care au anuntat ca, in perioada de desfasurarea a summit-ului, 2-4 aprilei, nu vor opera curse. Anularea curselor din acea perioda va aduce pierderi de zeci de mii de euro pentru firmele Blue Air, Wizz Air si MyAir.
Cum au reactionat cei implicati? Gheorghe Racaru, directorul general al Blue Air, a declarat ca intre 2-4 aprilie, 30 de curse vor fi anulate, iar compania va inregistra pierderi in valoare de zeci de mii de euro, intrucat avioanele nu pot ramane pe aeroportul Baneasa. Reprezentantii Wizz Air au anuntat ca in perioada summit-ului, 20 de curse din si inspre Romania vor fi afectate, urmand ca pasagerilor care si-au cumparat bilete la respectivele curse sa le fie prezentate individual optiunile pe care le au.
In ceea ce priveste compania Myair, reprezentantii au declarat ca, intre 2-4 aprilie, 28 de curse vor fi anulate. Directorul general al companiei, Antonio Iervolino, a precizat ca aceasta decizie va provoca pierderi de mii de euro, iar imaginea companiei va fi afectata.
In perioada summit-ului, la Otopeni vor ateriza doar aeronavele oficialilor care participa la summitul NATO. Varful traficului aerian va fi atins pe 2 aprilie, intre orele 13.00 si 16.00, cand vor ateriza cea mai mare parte din cele 71 de aeronave oficiale. Avioanele vor fi garate pe Aeroportul Baneasa, Timisoara si pe Mihail Kogalniceanu, unde va ateriza si Air Force One, aeronava lui George W. Bush.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.