Curse cu caini husky la Tusnad

Curse cu caini husky la Tusnad

0 123

O cursa cu sanii trase de caini husky s-a desfasurat la Baile Tusnad, in prezenta a numerosi spectatori, curiosi sa vada cum este asa ceva. Caci celebrele curse cu caini husky, care sunt specifice zonei Alaska, au devenit traditionale si la noi.
Peste 70 de exemplare din rasele Malamut de Alaska, Husky siberian si Samoyed au luat startul la concursul de sprint cu atelaje de la Baile Tusnad.
Traseul a fost lung de 4 kilometri, prin padure si pe teren accidentat, de salbaticie, si a solicitat din plin aptitudinile cainilor si stapanilor lor.

„Traseul e greu, dar asa trebuie sa fie”, spunea inainte de plecarea in cursa Szigyártó Zoltán, concurent din Harghita.

Trebuie mentionat ca aceasta competitie de la Baile Tusnad a fost, pentru unul dintre concurenti, doar un antrenament, sa-i spunem oficial, caci acesa se pregateste sa reprezinte Romania la Campionatele Europene de atelaje trase de caini, in Slovacia.

” Aici in tara am mai castigat, dar am mai fost afara, la Mondial si acum doi ani la Europene. La Europene am luat locul 9 si 8 acum la Mondiale. Sper ca acum, cand mergem in Slovacia peste 2 saptamani, sa facem o figura mai buna”, a declarat Constantin Grosu, concurent din Harghita.

La mintea mea, socotesc acest import de obicei mult mai benefic decat altele cam fara rost si la care exista echivalent indigen. Nu-I asa ca v-ati gandit la Valentin’s Day?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.