Curs de literatura crestina

Curs de literatura crestina

0 106

Colegiul National “Unirea” din Brasov ?va invita luni, 3 decembrie 2007, incepand cu orele 12.00, in Sala festiva a liceului, la un nou curs deschis de literatura crestina, dedicat memoriei filozofului crestin Petre Tutea, de la a carui invesnicire se implinesc 16 ani.


Cursul, avand ca tema “Valori reprimate – Petre Tutea”, este sustinut de Pr. Prof. Univ. Dr. Ovidiu Moceanu, seful Catedrei de Limba si Literatura Romana din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii “Transilvania” din Brasov si initiatorul cursului de literatura crestina din cadrul aceleiasi universitati.


Cursul deschis de literatura crestina se afla sub indrumarea prof. Crina Palas si se inscrie in cadrul recuperarii modelelor exemplare ale culturii romane, reprimate de catre regimul comunist.


Primul curs s-a desfasurat in luna mai a acestui an, avand ca tema? „Literatura detentiei”. Au fost invitate personalitati care au supravietuit holocaustului comunist: dr. Teofil Mija, sculptorul Nicolae Purcarea si compozitorul Traian Popescu. La cel de-al doilea curs, care s-a desfasurat in luna octombrie a.c., s-a propus o recuperare, deopotriva literara si teologica, a operei Parintelui Profesor Dumitru Staniloae. A conferentiat Pr. Prof. Univ. Dr. Ovidiu Moceanu.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.