Curs de ecologizare la Brasov

Curs de ecologizare la Brasov

0 157

Functionarii publici din Prefectura Brasov au fost indemnati, in cadrul unor ore semanand a cursuri, cum sa se comporte ecologic, incepand cu maruntisuri ca stingerea becului la iesirea din incapere, scoaterea din priza a electrotehnicelor – mai ales frigidere, ventilatoare, alte asemenea „fleacuri” la prima vedere – reciclarea hartiei si a plasticelor etc.
Aceasta lectie deschisa a fost tinuta de un reprezentant special trimis de Ministerul Mediului, avand ca tema protejarea mediului prin economisirea energiei.
Astfel, functionarii au aflat ca trebuie sa-si schimbe unele obiceiuri, prin practicarea acestora consumul de energie fiind marit, fara insa a fi absolut necesar.
Daca functionarii au fost de acord cu reciclarile si economisirea curentului electric in felul aratat mai sus, ei s-au aratat cam recalcitranti in privinta renuntarii la anumite obiceiuri, care, practicate, duc la un consum marit de electricitate si de energie, in general, printre care si renuntarea mersului pe jos, lasarea calculatoarelor in functiune cu orele, fara a fi insa folosite, si o serie de alte asemenea „mici fleacuri”.
Un ghid eco al functionarului public, pus la dispozitie de Ministerul Mediului, va circula in curand in toate institutiile din tara.
Iar functionarii publici „scoliti” ecologic au datoria de a impartasi din cele invatate atat familiei, cat si celor in mijlocul carora traiesc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.