Curatenie in prefecturi, etapa a II-a

Curatenie in prefecturi, etapa a II-a

0 59


Dupa o prima etapa in care “a facut curatenie” in 5 judete, printre care si Brasov, eliberand din functie prefectii, majoritatea democrati, Guvernul a inceput o noua ofensiva. De data aceasta printre victime s-a numarat si prefectul capitalei. Marti, a fost aprobat decretul de eliberare din functie a Mioarei Mantale, care a fost numita suprefect. Functia de prefect a fost ocupata de Catalin Deaconescu, care pana in prezent ocupa functia de subprefect al Bucurestiului.


De asemenea au fost demisi prefectii judetelor Botosani, Vaslui si Mehedinti
Potrivit afirmatiilor purtatorului de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, aceste masuri sunt menite „sa duca la imbunatatirea si eficientizarea activitatii guvernamentale”.


Mioara Mantale a fost schimbata marti din functia de prefect al Capitalei, prin decizie a primului-ministru, a anuntat, marti, purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.


In locul Mioarei Mantale, care a fost numita subprefect, a fost desemnat pentru postul de prefect.


De asemenea, prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, a fost numit inspector guvernamental, iar in locul sau a fost numit temporar Gheorghe Sorescu. Prefectul judetului Vaslui, Ioan Zaharia, a fost trecut si el in randul inaltilor functionari publici, fiind inlocuit temporar de Ciprian Iftimoaie.
In judetul Vrancea Dragos Mircea a fost numit prefect in locul lui Ion Oprea, in timp ce, in judetul Mehedinti, Sevastian Bazoi a devenit prefect in locul lui Marius Balu. Cei schimbati din functie vor ocupa in continuare functia de subprefect.


Fostul prefect al Capitalei, Mioara Mantale, a declarat ca deocamdata nu a luat act, in mod oficial, de eliberarea din functie, afirmand ca daca, din motivele expuse va rezulta ?ca in cazul in care Guvernul nu a respectat legea cand a luat decizia schimbarii sale din functie, ea va ataca aceasta hotarare in instanta. Ea spune ca nu vede motivul demiterii, atata timp cat in perioada in care a detinut aceasta functie, nu a primit nicio sanctiune.COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.