Cura de cirese

Cura de cirese

0 60

Pentru aceasta perioada puteti profita din plin de sezonul cireselor. Cireasa are o puternica actiune detoxifianta si depurativa care o recomanda reumaticilor, persoanelor care sufera de guta sau constipatie, artriticilor, celor cu litiaze renale si biliare. Din aceasta cauza este indicat sa tineti o cura de astfel de fructe. Cei interesati pot opta pentru o „minicura” sau pentru o „cura exclusiva”.
La „minicura” se recomanda ca dimineata, pe stomacul gol, sa se inceapa cu o doza minima de 100 g. Se creste progresiv doza pentru a ajunge la sfarsitul celei de-a treia saptamani la 500 g. De la doza de 300 g, se imparte cantitatea in trei prize pana la pranz, si nu se mai consuma nici un alt aliment. Va atentionam faptul ca in timpul curei nu este recomandat abuzul de grasimi animale, zahar rafinat sau alcool. Pranzurile si cinele usoare vor fi binevenite pentru ca aceasta terapie naturista sa aiba efectele pozitive scontate.
„Cura exclusiva” se face timp de trei sau patru zile, perioada in care se mananca doar cirese; aceasta cura se poate relua in fiecare luna. Intre o priza si alta este recomandat sa se bea apa minerala. Cantitatea de cirese este cuprinsa intre doua si trei kilograme pe zi. Anumiti nutritionisti recomanda pana la cinci kilograme de cirese pe zi. Dar capacitatea de absorbtie este variabila de la o persoana la alta. Aceasta cantitate de fructe se consuma in mai multe prize in timpul zilei.
Cura de cirese se recomanda hepaticilor, carora le regleaza functionarea ficatului, persoanelor demineralizate, celor cu afectiuni biliare, celor cu stari avansate de oboseala, anemicilor, copiilor cu deficiente de crestere, celor cu afectiuni nervoase, pentru ca medicina moderna recunoaste efectul sedativ al acestui fruct remarcabil.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.