Cupa Mondială de fotbal : Rusia, prima echipă care iese din grupe!

Cupa Mondială de fotbal : Rusia, prima echipă care iese din grupe!

0 134

Ziua de marţi a adus prima certitudine a actualei ediţii a Campionatului Mondial de fotbal, din Rusia : reprezentativa ţării gazdă este prima echipă care iese din grupe şi se califică în optimi! În meciul care a decis calificarea, Rusia a trecut de Egipt, cu 3-1. Echipa gazdă a competiţiei mondiale a condos cu 3-0, după care, sigură de calificare, a redus turaţia motoarelor. Vedeta Salah a evoluat la egipteni, dar nu a reuşit mare lucru, decât să înscrie golul de onoare, din penalty. Au marcat : Fathi, min. 47-autogol., Cheryshev, min. 59, Dzyuba, min.62, respective, Salah, min. 73, din penalty…

Mare surpriză la Moscova, unde reprezentativa Senegalului a învins, cu scorul 2-1, formația Poloniei, într-un meci din cadrul grupei H a Cupei Mondiale. Senegalezii au deschis scorul în urma unui autogol a lui Cionek, din minutul 38, după care și-au majorat avantajul pe tabela de marcaj, prin reușita lui M`Baye Niang, din minutul 60. Golul de onoare al polonezilor a fost înscris de către Grzegorz Krychowiak, în minutul 86.

În primul joc din grupă, tot marți, la Saransk, Japonia s-a impus, cu 2-1, în fața Columbiei. Selecționata niponă a debutat cu dreptul la turneul final al Cupei Mondiale, după ce s-a impus, marți, la Saransk, cu 2-1, în fața Columbiei, în grupa H. Asiaticii au deschis scorul, în minutul 3, prin Shinji Kagawa, care a transformat un penalty, dictat de centralul partidei în urma unui henț comis în careu de Carlos Sanchez. Rămasă în doar 10 oameni, după eliminarea lui Sanchez, Columbia a reușit să egaleze, cu șase minute înainte de pauză, prin Quintero. Golul victoriei a fost marcat de Yoya Osako, în minutul 73, care a reluat cu capul, din șase metri, o minge centrată din corner de Keisuke Honda.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.