„Cupa de Ski Austriacă“ a avut loc în Poiana Braşov!

„Cupa de Ski Austriacă“ a avut loc în Poiana Braşov!

0 228

Pentru că, pobabil, pârtiile de ski din Austria au devenit prea accesibile tuturor neofiţilor, că să nu se ameste cu toţi săracii, zilele trecute a fost organizată a treia editie a „Cupa de Ski Austriaca“ în Poiana Braşov. Evenimentul a fost un mega succes la care a participat atât dublul campion mondial la Snowboard, Martin Freinademetz cât şi campionul naţional Andy Fazakas.

Invitaţi de onoare au fost ES Consulul Republicii Austria în Sibiu, domnul Andreas Huber şi domnul Antoniu Razvan Stroe, consilier economic in cadrul Ambasadei Danemarcei in România.

Evenimentul s-a desfasurat sub patronajul Skiamade, aceasta fiind una dintre cele mai mari destinatii de schi din Austria si o regiune deosebit de iubita de schiorii romani. Evenimentul a fost organizat de echipele Advantage Austria România şi Oktoberfest Braşov.

În ziua premergatoare cupei de schi a organizat Camera de Comerţ Austriacă la Bucuresti – Advantage Austria Romania – condusa de domnul Gerd Bommer, o masă rotunda dedicata domeniilor schiabile din Romania care a reunit reprezentanţii a şapte destinaţii montane din România cu experţi austrieci din domeniu.

In cadrul mesei rotunde s-au discutat teme importante de dezvoltare a domeniilor de schi focusul fiind dezvoltarea „Poiana Brasov – Rasnov“ si domeniul de la „Muntele Mic“.

„Ma bucur ca am avut ocazia sa particip la acest eveniment important, sa salut participantii in calitate de gazda si sa transmit mesajul de colaborare intre domeniile schiabile din Judetul Brasov si Valea Prahovei, in special Poiana Brasov – Rasnov, Predeal – Paraul Rece, Azuga, Busteni si Sinaia. De anul viitor vom avea la Brasov un aeroport international functional prin intermediul caruia vom avea ocazia sa aducem in regiunea noastra iubitori ai sporturilor montane.“ a declarat Cristian Macedonschi

Competitia a reunit 33 de participanti, care au facut parte din 16 echipe. La start s-au prezentat echipele BCR, UNICREDIT, LEASE PLAN ROMANIA, STRABAG, INFINEON TECHNOLOGIES, ADVANTAGE AUSTRIA, WGP Parks, GRAWE Romania, ASE-FABIZ, Ecoplus International, Austria Bio Garantie, TPA ROMANIA, TRUMER SCHUTZBAUTEN, GILESCU & Partenerii, ARENA PLATOS, ALPINE SERVICE, Tremend Software, FRATILA RÖDL & Partner, Demaclenko-Leitner si Bonima.

La sectia Echipe corporate au castigat:

Locul 1 – Echipa Arena Platos

Locul 2 – Echipa Demacienko/Ecoplus

Locul 3 – Echipa Lease Plan Romania

La individual barbati au castigat:

Locul 1 – Martin Freinademetz de la Arena Platos

Locul 2 – Adrian Crizbasianu de la WGP Parks

Locul 3 – Markus Haidn de la Trumer Schutzbauten

Iar la individual femei:

Locul 1 – Morga Ogris de la Demaclenko / Leitner

Locul 2 – Silvia Maier de la Austria Bio Garantie

Locul 3 – Mina Valeanu de la Gilescu & Partenerii

Cel mai renumit concurent al acestui an, care a scos si cel mai bun timp al competitiei, a fost dublul campion mondial la snowboard si organizatorul Romaniacs Sibiu, Martin Freinademetz, care a concurat alaturi de partenerul sau Andy Fazakas, care la randul sau a fost campion national la Snowboard.

Sunt tare mândru că am organizat in Poiana Brasov a treia ediţie a Cupei de Ski Austriece, care a reunit în egală măsura mediul de afaceri şi sportul având astfel o dublă importanţă pentru regiunea economica şi sportivă Braşov/Poiana Braşov.

Competiţia a crescut substantial în acest an, atât din punctul de vedere al participării cât şi din cel al vizibilitatii internaţionale. M-am bucurat de prezenta şi participarea dublului campion mondial la snowboard, Martin Freinademetz, la competiţia de ski a economiei austriece. Profit de aceasta ocazie să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în realizarea acestui eveniment în Poiana Braşov în special arbirilor de la Federaţia de Ski, administratorului domeniului schiabil Poiana Brasov, Dorin Dragoi şi echipei de cronometraj condusa de  Rolf Truetsch de la Cabana Postavaru. Mulţumesc şi sponsorilor: Skiamade, Selgros Romania, Almdudler Romania, Salesianer Miettex, FoodBar Consult, Trus HoReCa Services, ProX, desigur tuturos participantilor şi ..last but not least echipei ADVANTAGE AUSTRIA Romania conduse de Gerd Bommer, pentru alegerea destinaţiei Poiana Braşov atat pentru desfasurarea conferintei cat si a competitiei.

Hotelul Alpin şi Pub Black & White au fost gazde bune si primitoare iar DJ Randy adus special din Tirol si DJ Edelweiss au garantat buna dispoziţie“ a declarat consilierul local si co-organizatorul Cristian Macedonschi

Marele premiu „ O saptamana la Ski pentru doua persoane“ oferit de Skiamade şi extras prin intermediul tombolei speciale a fost câştigat de reprezentatul Ecoplus International, domnul Daniel Marcu.

,,Anul viitor ne dorim să extindem evenimentul austriac din Poiana Brasov printr-o conferinţă majoră dedicată dezvoltarii şi promovarii destinatiilor montane tinând cont de experienţă reprezentanţilor austrieci din domeniu“ a subliniat la final domnul Gerd Bommer de la Advantage Austria.

I. Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.