Cumparaturile viitorului

Cumparaturile viitorului

0 122

O computerizare moderna va usura, peste cativa ani, efectuarea cumparaturilor in supermarketuri. Cu ajutorul noii aparaturi cumparatorii vor gasi mai repede produsele dorite sau cele potrivite starii lor de sanatate.
Valorile nutritive ale produselor din zilele noastre nu sunt intotdeauna de gasit pe ambalajele si etichetele marfurilor din rafturi, iar acestea din urma nu sunt aranjate in cel mai optim mod prin magazine, insa primii pasi au fost facuti deja. In unele raioane de legume si fructe din cateva magazine din Germania s-au instalat cantare care detecteaza automat sortimentul si greutatea.Prin displeyuri pot fi manevrate si manual, prin atingere cu degetul la locul potrivit.Proiecte pilot din SUA prezinta carucioare care au incorporate displeyuri si scannere. Acestea din urma slujesc la recunoasterea produselor si transmit informatiile pe un mic ecran, astfel incat cumparatorul afla date despre marfa cumparata, precum si retete ale unor feluri de mancare care se pot prepara din cele cumparate. Se preconizeaza ca, prin recunoasterea marfurilor din carucior, datele acestora sa fie transmise la casa, usurand astfel activitatea casieritelor.
Si mobilul se doreste a veni in ajutorul cumparatorilor. O lista de cumparaturiintrodusa digital pe telefoneste transmisa pe minicomputerul de bord al caruciorului, iar cumparatorul este dirijat de carucior spre rafturile cu marfa dorita. Pentru cumparaturi neplanificate caruciorul il duce pe cumparator si prin fata unor rafturi de prezentare a unor noutati, iar displeyul poate prezenta ce alte alimente se potrivesc la prepararea celor deja cumparate. O alta optiune ar fi propunerea propunerea unor alimente sanatoase, in raport cu dorintele sau starea de sanatate ale cumparatorului.
Nu sunt uitate nici ambalajele viitorului, care se doresc sa fie cat mai ecologice si sa contina toate datele necesare cumparatorului.
Pe cand oare si la noi asemenea carucioare-minune prin supermarketurile ivite ca ciupercile dupa ploaie, dar in care gradul de civilizatie este inca balcanic, iar preturile cam prea maricele?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.