Cumpana dintre timpuri la Castelul Bran

Cumpana dintre timpuri la Castelul Bran

0 64

In perioada 9 decembrie 2010- 9 ianuarie 2011, Consiliul Judetean Brasov- Centrul Judetean Pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov impreuna cu Compania de Administrare a Domeniului Bran si Primaria Bran organizeaza manifestarea destinata traditiilor de Craciun: CUMPANA DINTRE TIMPURI LA CASTELUL BRAN.
Evenimentul cuprind o expozitiei de datini si obiceiuri de iarna din satele judetului Brasov si o serie de manifestari artistice traditionale.
Expozitia se va organiza in spatiul special destinat din incinta Castelului Bran.
„Ne propunem prezentarea a trei momente semnificative:
Colindatul de Craciun (Ceata de feciori din Tara Fagarasului)
Plugusorul de Anul Nou
Acte de divinatie si purificare
Complexul de actiuni, alcatuit din expozitie si prezentarea in vivo a obiceiurilor mentionate se va incheia cu o sezatoare traditionala.
Asadar, pe tot parcursul evenimentului, se vor desfasura la Castelul Bran o serie de manifestari artistice traditionale sustinute de cete de feciori si ansambluri folclorice din judetul Brasov,” informeaza organizatorii.
In data de 9 decembrie, de la ora 14:00, la Castelul Bran va avea loc vernisajul expozitiei cu participarea Cetei de feciori din satul Sercaita, judetul Brasov si al Corului din Poiana Marului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.