Cum vad romani criza economica si cati dintre ei se considera afectati?

Cum vad romani criza economica si cati dintre ei se considera afectati?

0 52

65% dintre romani se declara, in noiembrie 2011, afectati direct de una sau mai multe dintre cele patru probleme specifice crizei economice: pierderea locului de munca, somajul sau concediul fortat pentru o anumita perioada de timp, scaderea veniturilor, pierderea partiala sau totala a investitiilor.
Comparativ, in iunie 2009, doar 39% dintre romani se declarau afectati de criza economica.
Acestea sunt datele aparute in cea mai recenta analiza realizata de Fundatia Soros Romania in cadrul programului Studii Electorale Romanesti, realizat in noiembrie 2011. Daca in iunie 2009 familiile a 16% dintre respondenti erau afectate de somaj temporar sau concediu fortat, in noiembrie 2011 procentul a crescut la 24%.
25% dintre romani declara in noiembrie 2011 ca ei sau altcineva din familie si‐au pierdut locul de munca, fata de 18% in iunie 2009.
Fata de 24% dintre intervievatii din 2009 care afirmau ca lor sau cuiva din familie le-au scazut veniturile, in 2011 57% dintre romani reclama acelasi lucru.
si cei care afirma ca au pierdut o parte din investitii sunt mai multi in 2011 fata de
2009, cresterea fiind de la 5% in urma cu doi ani la 8% in luna noiembrie a acestui an.
70% dintre cei intervievati considera ca au fost afectati de criza la nivel personal in mare sau foarte mare masura, in timp ce 27% considera ca au fost afectati in mica sau foarte mica masura.
Romanii nu sunt optimisti cu privire la durata crizei economice: 48% sunt de parere ca actuala criza va dura mai mult de trei ani, 23% vad un final al crizei in cel mult trei ani si numai 6% intrevad un final al crizei in mai putin de un an.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.