Cum va fi vremea in acest sfarsit de saptamana

Cum va fi vremea in acest sfarsit de saptamana

0 162
Sambata, in tara, vremea va fi in continuare frumoasa si se va mentine calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi senin, iar vantul va avea unele intensificari pe crestele montane inalte si va sufla in general slab in restul teritoriului, informeaza Mediafax.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 de grade in depresiuni si 29 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 8 si 18 grade, mai scazute spre 0…1 grad in estul Transilvaniei.

La munte, vremea va fi in continuare frumoasa si mai calda decat normal in aceasta perioada din an. Cerul va fi variabil la senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari pe creste. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul anterior.

Duminica, in vestul, nordul si centrul tarii temperatura aerului va marca o scadere, iar dupa-amiaza si noaptea, vor fi innorari si ploi in extindere treptata. In celelalte regiuni vremea se va mentine calda si predominant frumoasa in cursul zilei, dar cerul se va innora treptat incepand din orele serii, iar ploile se vor semnala local in partea a doua a intervalului.
Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi posibile descarcari electrice. Pe crestele montane inalte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va prezenta intensificari in zona de munte, si temporar in restul teritoriului, cu precadere in est si sud.

Temperaturile maxime se vor situa de la 19…20 de grade in Maramures pana la 29…30 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5 grade in Dealurile de Vest si 17 grade in sudul extrem al tarii.

In Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali, vremea se va raci, vor fi innorari si local va ploua slab. In restul zonei montane valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior, cerul se va innora incepand din orele amiezei, iar ploile, in general slabe cantitativ, se vor semnala noaptea pe arii extinse. Vantul va prezenta intensificari mai ales pe creste.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.