Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai

Cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai

0 85

Vremea va fi destul de schimbătoare în următoarele două săptămâni, iar temperaturile vor ajunge până la 26 de grade cu două zile înainte de Paște. Va urma o nouă răcire, însă temperaturile maxime se vor încadra, în toată țara, între 19 și 22 de grade, potrivit meteorologilor.
Administrația Națională de Meterorologie a publicat, luni, prognoza meteo pentru perioada 22 aprilie – 5 mai.

LA MUNTE
Vremea va fi mai rece decât în mod normal în primele două zile ale intervalului de referință și se vor înregistra valori termice diurne în medie de 4-5 grade, apoi se va încălzi de la o zi la alta, până în data de 26 aprilie, când sunt prognozate temperaturi maxime de până la 14 grade.
Ulterior, temperatura aerului va scădea ușor și până spre finalul intervalului maximele diurne se vor încadra între 10 și 12 grade.
După această dată, temperatura aerului va crește treptat, cu ușoare fluctuații termice și se va încadra în general între 2 și 4 grade.
Local și temporar vor fi precipitații, după data de 27 aprilie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ. Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie, când doar izolat și trecător vor fi precipitații. Acestea vor fi mixte în special în primele două zile ale intervalului de referință, iar în rest va ploua.

TRANSILVANIA
În primele două zile de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod normal și mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul valorii de 13 grade, apoi se va încălzi semnificativ până în 26 aprilie, cu o medie regională de 23 de grade.
Va urma o nouă răcire în zilele de 27 și 28 aprilie, când media prognozată a maximelor va fi în jur de 19 grade.
În a doua săptămână, regimul termic va avea ușoare fluctuații, iar maximele termice se vor încadra între 19 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în 30 aprilie. Temperaturile minime vor fi scăzute în primele două zile ale intervalului, cu o medie în jur de 2 grade, apoi vor crește până în 27 și 28 aprilie, la o medie de 7 grade.
În 29 și 30 aprilie, mediile nocturne vor scădea la 5-6 grade, iar până la sfârșitul celei de a doua săptămâni de prognoză, variațiile vor fi nesemnificative, temperaturile minime oscilând între 6 și 7 grade. Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii extinse și mai important cantitativ, cel mai probabil, în 23 și 27 aprilie.
Excepție vor face zilele de 24 și 25 aprilie, când șansele de ploaie vor fi extrem de reduse.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.