Cum va fi vremea de 1 Mai? În următoarele zile, se va...

Cum va fi vremea de 1 Mai? În următoarele zile, se va răci în mare parte a țării!

0 143

Vremea se va răci în următoarele zile în majoritatatea zonelor ţării, temperaturile maxime coborând spre 13 grade în Transilvania, urmând ca, de săptămâna viitoare, temperaturile să înceapă să crească până la maxime de 22 de grade în Muntenia, potrivit meteorologilor.
Sunt prognozate şi ploi în următoarele două săptămâni, mai însemnate cantitativ pe 30 aprilie şi după 4 mai.
Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 29 aprilie – 12 mai.

LA MUNTE
Vremea se va răci uşor în primele două zile ale intervalului de referinţă astfel încât pe 1 mai se vor înregistra maxime termice diurne în medie de 6-7 grade, apoi se va încălzi până în data de 4 mai, când sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de până la 10 grade.
În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute, cu o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade.
Ulterior, această medie va creşte uşor şi treptat până la finalul intervalului de prognoză, când va atinge 10 grade.
Local şi temporar aproape zilnic se vor semnala precipitaţii, mixte la altitudini mari şi predominant ploi în rest. În 30 aprilie şi pe 5 mai, acestea vor fi pe arii extinse şi mai însemnate cantitativ.

La Brașov

Marți, 30
– averseMAX
15 °C
MIN
7 °C
50%VANT
6 S
Miercuri, 01Precipitații izolate11 °C3 °C20%9 WSW
Joi, 02Cer parțial noros15 °C5 °C10%9 WNW
Vineri, 03Ploi izolate – averse18 °C4 °C30%4 WSW
Sâmbătă, 04Cer parțial noros20 °C6 °C10%8 SSW
Duminică, 05Ploi izolate – averse14 °C8 °C50%7 S

TRANSILVANIA
În primele trei zile de prognoză, vremea se va răci astfel încât, pe 1 mai, media temperaturilor maxime va coborî la 13 grade, apoi procesul de încălzire va determina, în 3 şi 4 mai, temperaturi maxime, în medie, de 18 grade.
Va urma o nouă răcire în zilele de 5 şi 6 mai, când media maximelor prognozată va fi în jur de 11 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor reveni treptat la medii ale maximelor termice apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni, în jurul a 20 de grade.
Vor fi intervale de timp în care va ploua, pe arii mai extinse şi mai însemnat cantitativ, cel mai probabil pe 30 aprilie, dar posibil şi pe 5 şi 6 mai. În celelalte zile vor fi ploi de scurtă durată, în general pe spaţii mici, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie & Vremea.com


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.