Cum tratam astenia de primavara

Cum tratam astenia de primavara

0 113

Peste 60% dintre romani sunt afectati de astenia de primavara, dar numai o mica parte dintre acestia cer cer ajutorul medicului. De cele mai multe ori, cei afectati de astenie ignora starea de somnolenta si asteapta rabdatori sa le revina cheful de viata.


?


Oboseala generalizata


Fiecare dintre noi a auzit macar o data termenul astenie – acea stare de oboseala generalizata, cauzata de variatiile de temperatura si de excesul de lumina pe care primavara le aduce cu ea. Ceea ce putini stiu este ca daca aceste stari nu dispar in cel mult doua saptamani ne apropiem de o usoara forma de depresie, iar atunci trebuie obligatoriu sa cerem sfatul specialistului.


Faptul ca unii trec mai usor si unii trec mai greu peste aceasta perioada de trecere de la iarna la primavara nu inseamna neaparat ca unii sunt mai bolnavi decat ceilalti. Difera in functie de reactivitatea si receptivitatea fiecarui organism.


?


Sport si alimentatie corespunzatoare


Medicii sustin ca astenia de primavara nu se trateaza prin medicamente. Ea poate fi combatuta prin schimbarea ritmului de viata – ceva mai alert. Se trateaza daca incepem sa mergem pe jos, daca facem sport, daca ne alimentam cu proteine si vitamine din legume proaspete. Specialistii spun ca cei mai afectati de astenia de primavara sunt batranii si copiii. Durata acestor episoade este mai mare in cazul populatiei active care locuieste in mediul urban.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.