Cum traieste prof. Leon Dănăilă, un geniu al neurochirurgiei, cu peste 40.000...

Cum traieste prof. Leon Dănăilă, un geniu al neurochirurgiei, cu peste 40.000 de operații

0 381
Prof. Leon Dănăilă, un geniu al neurochirurgiei locuiește în chirie și merge cu metroul și  autobuzul: „Am peste 40.000 de operații și inima plină. Sunt cel mai bogat om din lume!” 
Numele său poate fi scris cu litere mari: MODESTIE. Unul dintre cei mai mari neurochirurgi romani, profesorul emerit născut la Darabani, la 80 de ani, face zilnic drumul spre spitalul „Bagdasar – Arseni” pentru a  da consultații gratuite si se consideră cel mai bogat om din lume.
Academicianul  a ajuns subiect de reportaj la BBC ale cărui performanțe chirugicale au uimit o lume.
Si azi  locuiește într-un apartament cu chirie și străbate drumul de acasă la spital cu mijloacele de transport in comun.
Spune că Dumnezeu l-a îndrumat pe acest drum, greu, al neurochirurgiei. In cazurile-limită pe care le-a avut în sala de operații, a simțit prezența Lui.
Performanțele sale vor rămâne în istoria neurochirugiei românești : prin numărul de intervenții chirurgicale pe creier – peste 40.000. a contribuit mult să scadă în România rata mortalității operațiilor pe crLeon Dănăilă, geniul neurochirurgiei mondiale care locuiește în chirie și merge cu metroul și cu autobuzul: Am peste 40.000 de operații și inima plină. Sunt cel mai bogat om din lume!eier de la 50% ,la 4-5%.
Povestea sa de viața este nu numai povestea unui om exceptional pe care Cel de Sus  l-a înzestrat cu talent dumnezeiesc, dar și povestea unui Om care a știut să treacă senin peste toate obstacolele vietii pentru a-și atinge menirea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.