Cum se zice „tatisme” pe europeana?

Cum se zice „tatisme” pe europeana?

0 194

Iesirile presedintelui sunt foarte in ton cu directiile in care merg lucrurile in tara. Gresite, vasazica. Artagul exersat si rafinat la descinderile din zonele calamitate nu l-a parasit pe Traian Basescu. Sefului statului i-a ramas de la inundatii un jet de stropseala, pe care simte nevoia s-o elimine cumva. Ultimii pe care i-a casunat sunt oficialii Comisiei Europene care au produs raportul care pune Romania la locul pe care il merita in ierarhia comunitara. La coada, adica, din motive punctuale, pe care Comisia le-a insirat foarte precis: masacrarea Legii ANI, coruptia si ingerintele politice in activitatea CSM si a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, abuzuri la Curtea Constitutionala, taraganarea exasperanta a unor mari dosare. Subiecte despre care presa scrie prea frecvent ca sa ne mire ca au auzit si comisarii europeni de ele.
Raportul Comisiei – fara sa-l fi citit, ce-i drept – mi se pare ca da doar o glazura europeana unei colectii de mizerii institutionale care chiar se petrec in Romanika actuala. Chiar n-ai niciun motiv sa te superi pe Europa ca ti le pune in fata in forma oficiala. Traian Basescu dovedeste ca a luat extrem de personal reprosul-acuza al Comisiei cum ca Romania isi incalca angajamentele de aderare prin perpetuarea fenomenelor reclamate. Ce i-au spus comisarii nou presedintelui? Mai ales ca multe din tarele sistemului de justitie le-a dezvaluit el insusi. E drept ca a reusit apoi sa contrabalanseze perceptia pozitiva a demersurilor sale cu suspiciunea ca forteaza propulsarea unor insi fideli in randurile CC si ale CSM.
Cat despre mizeria averilor nedeclarate ale demnitarilor, are toate motivele sa se ratoiasca la alesii care au violat-o pe biata ANI. Din motive obscure, seful statului se ia de piepti cu Europa. Cam mare saltul de la balacareala cu amarastenii in apele tulburi de pe strazile inundate ale Moldovei la galceava cu europenii care ne monitorizeaza. Acu le intoarce spatele incravatitilor din CE si-i ameninta ca nu mai vine pe la ei pe la Bruxelles fiindca l–au mintit.
Cum naiba se zice „tatisme” pe europeana, c-am uitat?!

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.