Cum se zice succesuri in bruxelleza?

Cum se zice succesuri in bruxelleza?

0 159

Elena Basescu inca n-a aflat raspunsul, dar n-a renuntat sa-l caute. Mai este putin si ar putea sa-si vada visul europarlamentar cu ochii. Asta daca-si ridica un pic bretonul de pe vizeta. („Chiar, tu, se mai poarta bretonu’ la Bruxelles? Sa nu ma duc ca o proasta demodata pe-acolo sa fiu de rasul Ioropii coafate!”).
In trusoul pentru Bruxelles, la impachetarea caruia trudeste acum Elena Basescu, trebuie musai sa intre si stilistul. Daca e nevoie, taiem de pe lista unul din consilieri si-i facem loc sfatuitorului capilar. Nu te poti infatisa in fata poporului european de parca ar fi la scoala de vara a tineretului pedelist. Mai ales dinaintea presedintelui Europei („Cine-o fi asta, fata? Sau te pomenesti ca e de fapt rege?! Tre’ neaparat s-o intreb pe Nuta Udrea, ea le stie pe-asta cu regii si cu sefii de stat”).
Zau asa, o fata care-si ia atatea precautii inaintea voiajului in capitala Belgiei si inima parlamentara a Europei nu merita zeflemisita ca nu stie cine stie ce gramatica si ca vrea sa se urce la tribuna PE direct de pe catwalk. Gazetarasii aia straini care au scris urat de ea sunt niste nesimtiti si niste dezinformati. Care, fie vorba-ntre noi, au aflat cam tarzior ca Elena poceste limba romana si a venit tare in politica din modelling. Halal stire, dupa ani de zile de contorsiuni gramaticale si lexicale si la fel de multi de defilat pe la prezentari de moda. Nici macar n-au suflat o vorba despre incheiata poveste de iubire dintre Elena si Andrei, leit Romeo Hrebenciuc si Julieta Basescu de Dambovita. Asta da tema de comentariu monden-politic pentru audienta anglo-saxona, sensibila la povestile de amor neimplinit cu montagui si capuleti care se pun de-a curmezisul fericirii conjugale a odraslelor.
Mare nedreptate, zau. In loc de referinte din Shakespeare, comparatii cu rafturile magazinelor de jucarii. Auzi, tu, ca Elena e o Barbie!!!! Ce afront, fata! Cand toata lumea stie ca Elena, in calitate de fata lu’ tata, e o Bassy!

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.